Politie Leuven

14-jarige Amiran uit Leuven is "held van de dag" nadat ze achtergebleven kleuter (4) herenigt met ouders: "Ik volgde mijn hart"

In Leuven heeft de politie Amiran, een meisje van 14, in de bloemen gezet. Het meisje heeft zich een week geleden ontfermd over een kleuter die alleen aan een bushalte stond. Het was druk aan de bushalte, zijn ouders waren op de bus gestapt, maar het jongetje bleef alleen achter. Gelukkig was er toen Amiran. 

Op 12 juli bleef een 4-jarig jongetje alleen achter aan een bushalte in Leuven toen zijn gezin nietsvermoedend op de bus stapte. Een Leuvens meisje van 14 zag het gebeuren en greep meteen in. Zij ontfermde zich over de kleuter en ging met hem naar het politiekantoor. "De bus reed weg en ik liep er achteraan, maar de buschauffeur zag me niet", zegt Amiran. 

"Het jongetje was aan het huilen, hij was helemaal alleen. Ik heb hem dan op aanraden van mijn grote zus naar het politiebureau gebracht." De politie ging op zoek naar de ouders en intussen belde ook de buschauffeur met de ouders. Op die manier kon het kind snel herenigd worden met zijn ouders.

Om het meisje te bedanken, zette de politie van Leuven haar in de bloemetjes. "De held van de dag", zo schrijft de Leuvense politie op haar Twitter-pagina. "Zij zorgde ervoor dat een 4-jarig jongetje - achtergebleven aan een bushalte op de Bondgenotenlaan - snel weer herenigd was met zijn moeder. Top gedaan!"

De manier waarop ze gehandeld heeft, is uitstekend. Een erg goede reflex

Politie Leuven

De 14-jarige Amiran werd in de bloemetjes gezet voor haar optreden. "De manier waarop ze gehandeld heeft, is uitstekend. Een erg goede reflex", zegt Mathieu Caudron van de politie van Leuven. "Om onze appreciatie te uiten, hebben we Amiran bedankt met een goodiebag boordevol gadgets. Die is de wijkinspecteur gisteren gaan afgeven. We zijn blij dat we haar die erkenning kunnen geven. Een meisje van 14 jaar dat zich ontfermt over een jongen van 4, dat is een mooie daad."

Toen de politie voor mijn deur stond, dacht ik eerst dat ik iets fout had gedaan
Amiran

Amiran zelf is best onder de indruk van alle aandacht die ze nu kijgt. "Toen de politie voor mijn deur stond was ik eerst geschrokken. Ik dacht dat ik iets fout had gedaan", zegt Amiran. "Maar toen kreeg ik een cadeau omdat ik het kindje geholpen had. Ik kreeg ook een tekst om me te bedanken, dat was heel lief. Ik had ook niet verwacht dat dit in het nieuws zou komen. Het kwam gewoon uit mijn hart om die jongen te helpen en naar het politiebureau te brengen."

Ook de mama van het jongetje wil Amiran nog ontmoeten om haar te bedanken.

Meest gelezen