© Shutterstock

Ga je binnenkort op reis? Dit kun je best eten op het vliegtuig

Je hebt het vast een keer gedaan: vlak voordat je het vliegtuig instapte voor een (lange) reis naar je vakantiebestemming nog even wat lekkere snacks inslaan. Of misschien ben jij wel zo iemand die thuis broodjes smeert om ze vervolgens in het vliegtuig op te eten. Maar wat kun je nu eigenlijk het beste eten?

Bron: De Telegraaf

Stewardessen vertellen aan de Amerikaanse krant The Washington Post wat zij zelf graag eten als ze aan het werk zijn. Want hoewel het misschien leuk lijkt om een rugzak vol chocolade en chips bij je te hebben, is dat niet zo verstandig.

LEES OOK:

Aan de krant verklapt het cabinepersoneel dat natriumarm voedsel favoriet is. Dit omdat voedingsmiddelen die natriumarm zijn, kunnen helpen om het energieniveau hoog te houden. Ook kan dat soort voeding een opgeblazen gevoel helpen voorkomen.

Voedingsmiddelen zoals wortels of stengels bleekselderij zouden onder cabinepersoneel populair zijn. Ook eiwitrepen en gedroogd fruit zouden goede keuzes zijn, net als noten en pinda’s. Hoewel je met die laatste wel voorzichtig moet zijn, omdat medepassagiers er allergisch voor kunnen zijn.

Michael Rice, steward bij een budgetmaatschappij, raadt bovendien aan om bananen in het vliegtuig te eten. Neem zeker geen hele tros mee als je toch maar alleen reist, want bananen kunnen in geen tijd bruin of zwart worden. Twee bananen is meer dan genoeg.

Stank

Dan worden er ook nog hardgekookte eieren en gerechten met vis aangeraden. Let daar wel mee op, omdat dit voedingsmiddelen zijn met een sterke geur waar niet iedereen even goed tegen kan. Ditzelfde geldt trouwens ook voor broccoli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer