© rr

Geen Portland op Pukkelpop: band cancelt concerten nadat hersenletsels ontdekt zijn bij frontman Jente Pironet

Portland moet de rest van hun concerten in deze festivalzomer, waaronder ook Pukkelpop in Kiewit, noodgedwongen annuleren. Bij frontman Jente Pironet zijn hersenletsels ontdekt.

(eadp)

De band kondigt het nieuws zelf aan op sociale media. “Met ontzettend veel spijt en verdriet in het hart, moet ik jammer genoeg meedelen dat ik om gezondheidsredenen onze festivalzomer vroegtijdig zal moeten beëindigen. Enkele ijzersterke artsen in ons mooie land hebben hersenletsels ontdekt die zo snel mogelijk behandeld moeten worden”, klinkt het in het bericht. “Helaas moeten we hierdoor de pauzeknop indrukken om te focussen op het fysieke en mentale welzijn.”

(Lees verder onder het Facebookbericht)

Veel informatie wil de band en zijn management voorlopig niet kwijt. “Omdat er nog extra onderzoeken ingepland worden”, vertelt zijn manager David Zegers. “De huisarts verwees hem door naar een specialist. Daarbij zijn een aantal letsels in de hersenen gevonden, die verder onderzoek en een operatie op korte termijn vragen.”

De focus staat vanaf nu dus helemaal in teken van herstel. Wel hoopt Portland opnieuw op het podium te staan “met de stevigste concertreeks die we ooit hebben gegeven”. “Jente is heel positief, en heel gebrand om dit weer goed te krijgen”, zegt ook Zegers. “Het is de bedoeling om dit najaar terug te keren, maar eerst gaan we enkele weken op die pauzeknop duwen. Rust en herstellen is het belangrijkste.”

Woelig jaar

Het is al een woelig jaar geweest voor de band. Vlak voor hun plaat Departures zou komen, kondigde zangeres Sarah Pepels aan dat ze de band zou verlaten, na een zware tijd waarin ze naar eigen zeggen tevergeefs grenzen probeerde te stellen. Voor Jente Pironet kwam het vertrek stevig aan, het leidde tot stress en paniekaanvallen.

“Ik heb er toen voor gekozen om mij te laten behandelen. Die opname heeft geholpen, ik heb ook antidepressiva gekregen”, vertelde hij onlangs in onze krant. “De paniekaanvallen zijn er nog altijd, maar het gaat al wat beter. Ik ben nog niet helemaal geheeld. Wat gebeurd is, heeft mijn ziel echt getekend.”

Daarbij had hij steeds veel steun aan zijn band. “Op het moment dat ik in het ziekenhuis lag, was onze nieuwe zangeres Nina Kortekaas zich aan het inwerken. Ook zij heeft dat fantastisch gedaan. Ik vind het ongelooflijk hoe de muzikanten van mijn band daarmee zijn omgegaan. Die eerste weken dacht ik: dit is het einde van Portland. Maar dan zie je die agenda voor de zomer toch vollopen. Ik kon alleen maar denken: merci, jullie geloven er nog in.”

Hun shows voor de rest van de zomer vonden vooral plaats in het buitenland. Al hadden ze in augustus ook nog een concert op de planning op Pukkelpop. Dat gaat niet meer door.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer