Photo News / Photo News
Volledig scherm
© Photo News / Photo News

RITVERSLAG. Vingegaard helemaal koning van de Tour: gele trui geeft Pogacar genadeslag in moordende koninginnenrit, Gall pakt dagzege

Zonder ongelukken wint Jonas Vingegaard z’n tweede Tour de France. Na de uppercut van gisteren in de tijdrit deelde hij vandaag in de moordende koninginnenrit naar Courchevel de genadeslag uit aan Tadej Pogacar. De Sloveen brak op de Col de la Loze en kreeg minuten extra aan z’n broek - de kloof in de stand is nu 7'35". De ritwinst was voor de Oostenrijker Felix Gall van AG2R-Citroën.

31 reacties

  • philippe vander haeghen

    9 maanden geleden
    De winnaar verdient meer lof. Hij pakt de overwinning na een zeer sterke prestatie. Nu ging het enkel over de zwanenzang van Pojacar.
  • Jan Daems

    9 maanden geleden
    Wat een fantastische ploeg zeg! Natuurlijk, Vingegaard's prestatie is er eentje om in te kaderen met een gouden randje maar wat Van Aert, Laporte, Benoot en die andere kanjers als voorbereidend werk gedaan hebben is niet-te-onderschatten. 't Is mede dankzij de inzet van deze toppers dat Vingegaard kan schitteren. Gewoon zalig om te volgen en van deze reusachtige Tour te genieten. Dank Jumbo-Visma!
  • Mike De Koster

    9 maanden geleden
    Pogacar gaf de tour kleur, niet Vinegard!
  • Joeri Hermans

    9 maanden geleden
    Door te spelen met de camera en een grapje af en toe win je geen wedstrijden, al zeker geen TDF. Hopelijk was dit een levensles voor Pogacar en neemt hij de koers terug au sérieux. Het zou zonde zijn dat zo’n talent er niet alles uithaalt. Zal hij later nog spijt van krijgen anders.
  • wim rooyakkers

    9 maanden geleden
    Wat de analisten er ook van vinden,Tot op heden heeft de leiding van Jumbo Visma gelijk.