Rechts: toxicoloog Jan Tytgat.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: toxicoloog Jan Tytgat. © AFP / Photo News

Friends-ster Matthew Perry stierf aan ketamine: expert legt uit wat de drug met je brein en lijf doet

De dood van Matthew Perry was “accidenteel”, maar vooral: veroorzaakt door ketamine. Eigenlijk is dat een narcosemiddel dat in de geneeskunde gebruikt wordt bij operaties, vooral bij paarden. Maar tegelijk wordt ketamine gebruikt als medicijn én als partydrug. Wat is juist het effect op een mens? En waarom is het zoveel gevaarlijker dan andere drugs? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) legt uit en waarschuwt: “Medisch is het een verantwoorde en nuttige stof, maar recreatief is het uiterst gevaarlijk.”

11 reacties

  • Patrick Claeys

    5 maanden geleden
    Destijds praatte het hele dorp ervan wanneer een student die in de VS een stage had gedaan, terugkeerde met een lichte drugverslaving... Tegenwoordig ben je blijkbaar een seut als je je ervan distantieert ...
  • Gerd Peeters

    5 maanden geleden
    Wij hebben nooit drugs genomen en hebben ons toch geamuseerd. Blijf er gewoon af, het verwoest je leven.
  • Jan Vannuffelen

    9 maanden geleden
    Kunnen ze nu geen plezier meer maken zonder die rommel, triestig.
  • Dries Dumoulin

    9 maanden geleden
    ik ben het beu om altijd te horen dat het aan de ouders ligt geen enkele ouder wil dat zijn kinderen gevaar lopen het ligt aan de vrienden waarmee ze omgaan die mekaar beinvloeden en je weet dat jongeren het stoer vinden om hetgene dat ze niet mogen doen juist aantreklijk is want gewoon braaf zijn vinden ze maar saai !
  • Eric De Baeremaeker

    9 maanden geleden
    Dat heeft niet altijd met de ouders te maken . In het middelbaar beginnen ze er aan om bij een bepaalde groep te horen , studenten gebruiken het ook overal en drinken doen ze ook . Het is in de mode en er zijn geen controles meer , zodat de meeste ouders het zelfs niet eens weten . Maatschappelijk probleem . Waar halen ze trouwens die paardenmiddelen ?