Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in december 2022 bij de eerste steen-, of beter damwandlegging voor Project One, de ethaankraker van chemiereus INEOS.
Volledig scherm
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in december 2022 bij de eerste steen-, of beter damwandlegging voor Project One, de ethaankraker van chemiereus INEOS. © Photo News

Vergunning voor ethaankraker Ineos in Antwerpse haven vernietigd: “Mokerslag voor Vlaamse economie”

UpdateDe Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt de omgevingsvergunning voor de veelbesproken nieuwe ethaankraker ‘Project One’ die chemiereus Ineos wil bouwen in de haven van Antwerpen. Volgens ondernemersorganisatie Voka is de beslissing “een mokerslag voor de Vlaamse economie”.

141 reacties

  • Geert Tamsyn

    9 maanden geleden
    Welzijn heeft ook te maken met volksgezondheid, Ineos is misschien goed voor de welvaart, maar zeker niet voor het welzijn.
  • stephane schepers

    9 maanden geleden
    Wereldvreemd heid van de Groenen milieubewegi genwordt hiermee duidelijk aangetoond. Welzijn van de bevolking heeft voor hen geen belang, denk hieraan volgend jaar.
  • Françoise Dupont

    9 maanden geleden
    Voor landbouwers is de uitstootnorm 0,025 procent, voor de industrie blijft die op 1 procent liggen
  • oswald billiet

    9 maanden geleden
    Ga terug naar de oorsprong van al deze miserie. Was Demir niet zo voortvarend geweest door haar ongebreideld optreden, dan was vandaag veel mogelijk geweest door de mantra: geven en nemen. Zij heeft dit nooit gewild. Nu moet het stikstofprobleem in zijn geheel worden behandeld, dwz dat het probleem van de boeren en de methaankraker Ineos moeten gebundeld worden omdat er anders geen opening mogelijk is. Ik denk dat Demir best buiten deze onderhandelingen zou gehouden worden.
  • Jo Peeters

    9 maanden geleden
    Een ding blijft zeker, de boeren zijn de grootste stikstof producten. Zij moeten inzien dat uitbreiding van de veestapel niet meer kan. Bovendien moeten er minder dieren gekweekt worden. Laat de boeren meer graan voor menselijke consumptie zaaien en oogsten.