Mokerslag voor superproject Ineos in Antwerpse haven: omgevingsvergunning voor ethaankraker vernietigd

De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt de omgevingsvergunning voor de ethaankraker ‘Project One’, een miljardenproject van chemiereus Ineos in de haven van Antwerpen, om milieuredenen.

Waarom is dit belangrijk?

Project One is een ethaankraker die het gas ethaan omzet in ethyleen, een basisgrondstof voor de productie van plastics. Het is de eerste keer in twintig jaar dat er op het Europese vasteland zo’n ethaankraker wordt gebouwd. Het project zou meteen 450 jobs opleveren.

Het nieuws: Het project leek na de nodige vergunningen van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) klaar voor de opstart van de werken. Maar nu de omgevingsvergunning vernietigd is, zit het project weer geblokkeerd.

  • Tegen de vergunning stelden veertien verenigingen een vernietigingsberoep in bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Ook de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Zeeland dienen elk een afzonderlijk beroep in.
  • Het is in de zaak van de provincie Noord-Brabant dat de Ra
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer