Jonathan Folens

"Familie Flodder" in Waregem: huurders laten enorme puinhoop achter in villa

In Waregem hebben huurders een enorme ravage achtergelaten in het huis van huisbaas Joost Decraene. De deurwaarder zette de huurders uit het huis omdat ze al meer dan zes maanden niet hadden betaald. "Het is erger dan de familie Flodder", zegt huisbaas Joost Decraene.

Huisbaas Joost Decraene bouwde de villa bijna helemaal zelf. "Eind jaren '80 heb ik hier drie huizen gebouwd en nu verhuur ik die", begint Joost. "Zo’n twee jaar geleden ging ik via een advertentie op zoek naar nieuwe huurders voor deze woning. Ik kwam uit bij een grote familie van grootouders, ouders en kinderen. Op zich geen probleem want het huis heeft vijf slaapkamers."

"In het begin liep alles vrij vlot, tot iets meer dan een half jaar geleden. Toen zijn de grootouders verhuisd en nam de dochter met haar vriend en kinderen het contract over. Vanaf januari heb ik geen cent meer ontvangen. Ze hebben zelfs geen waarborg betaald."

Overal uitwerpselen en volle kartonnen dozen

"Na een lange procedure bij de vrederechter kwam gisteren de deurwaarder om hen uit het huis te zetten", gaat Joost verder. Pas toen werd de ernst van de situatie duidelijk. "Ze hadden acht grote honden, waarvan eentje blijkbaar een konijn van de buren had doodgebeten. De ramen en deuren zitten vol krassen van de honden en overal liggen uitwerpselen, ook binnen."

"Alsof dat nog niet voldoende was, kon de garage niet meer open want die was tot het plafond volgestouwd met dozen. Deuren zijn kapot gestampt, het behangpapier hangt van de muur en in bijna elke kamer zijn er namen of tekstjes op de muur gekleefd. Ik schat dat ik minstens zes weken werk zal hebben om alles terug op orde te krijgen", aldus Joost.

Jonathan Folens

Meest gelezen