© AP

Hitte in Griekenland nog niet voorbij, brandweer waarschuwt voor meer bosbranden

In Griekenland lijkt er nog geen einde te komen aan de hittegolf. Dit weekend worden in het zuiden van het land temperaturen tot 45 graden Celsius verwacht, melden de weerdiensten. En ook in het noorden van Griekenland stijgt het kwik tot 40 graden, terwijl de temperaturen op de meeste eilanden in de Egeïsche Zee oplopen tot meer dan 38 graden. De brandweer waarschuwt voor meer bosbranden.

lto
Bron: BELGA

“Er staan ons nog moeilijke tijden te wachten, zei een woordvoerder van de brandweer zaterdag op de openbare omroep. Het risico op bosbranden blijft extreem hoog, zei hij.

Ondertussen zijn honderden brandweerlieden uit Roemenië, Bulgarije, Polen, Slovakije en Malta aangekomen ter versterking van de Griekse brandweer. Frankrijk, Italië, Turkije, Cyprus, Israël en Jordanië helpen met blusvliegtuigen en helikopters, meldt de civiele bescherming. 

De branden in de buurt van de hoofdstad Athene en het schiereiland Peloponnesos waren deels onder controle, maar het vuur laait steeds weer opnieuw op omdat de omgeving zo droog is, klinkt het nog. De zwaarste brand woedt nabij het dorpje Laerma op het vakantie-eiland Rhodos. De toeristen lopen geen gevaar. 

De hittegolf houdt volgens meteorologen ook volgende week nog aan, met kleine schommelingen. Woensdag wordt een nieuwe piek verwacht met temperaturen rond 46 graden in het zuiden van het land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer