Welke maatregelen neemt China om de economische groei te stimuleren?

Beijing zal een reeks maatregelen nemen om het ondernemingsklimaat voor privébedrijven te optimaliseren. Dat maakten de beleidsmakers bekend tijdens een onverwachte bijeenkomst van het Politbureau. De voorbije week werden al verschillende maatregelen uit de doeken gedaan.

Waarom is dit belangrijk?

De Chinese economische motor blijft sputteren na het lossen van het zerocovidbeleid. Om de groei aan te zwengelen, wil China een gunstig ondernemingsklimaat creëren. Dit staat op het punt te veranderen.

In het nieuws: Beijing heeft een reeks maatregelen aangekondigd om privéondernemingen te ondersteunen en het consumentenvertrouwen te herstellen, maar ook om lokale en buitenlandse investeerders gerust te stellen.

  • China heeft maandag een statement bestaande uit zeventien punten gepubliceerd. De Chinese Communistische Partij wil meer privékapitaal aantrekken om zo de bouw van grote nationale projecten te financieren. Voorts streeft de Chinese regering ernaar om de toeleveringsketens te
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer