Archieffoto ter illustratie
Pexels

Drie honden vergiftigd op hondenweide Tivolipark in Mechelen: stad plaatst camera om dader(s) te vinden 

Aan de hondenweide in het Tivolipark in Mechelen plaatst de stad een tijdelijke camera, nadat er meldingen kwamen over de vergiftiging van honden. De camera moet afschrikken, maar ook identificeren. Om andere hondeneigenaars te waarschuwen, staat er een informatiebord aan de ingang van de hondenweide.

"Begin deze week kwamen er meldingen binnen van problemen met honden die ziek werden, en waarbij de dierenarts bevestigde dat het om vergiftiging zou gaan", vertelt Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld). "Vandaar heb ik de politie gevraagd om een tijdelijke camera te plaatsen, als afschrikking, maar ook, als men zou volharden in de boosheid, om de dader te identificeren." Het milieuteam van de politie zal de camera vandaag plaatsen. 

De honden werden ernstig ziek. "Het is nog afwachten hoe ze daar de volgende dagen op zullen reageren. Maar dit is onaanvaardbaar en het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk stopt", aldus de burgemeester. Behalve de camera, zal de politie ook extra aanwezig zijn in de buurt van de hondenweide, en er staat ook een informatiebord om hondeneigenaars te verwittigen.

De politie is met een onderzoek gestart naar de dader of daders. 

De hondenweide Tivolipark

Meest gelezen