Waarop moet je letten als je voor- of nabeurs aandelen wilt verhandelen?

Verschillende brokers bieden de optie aan om aandelen buiten de reguliere handelstijden te verhandelen. Is dat een goed idee? En wat zijn de voor-en nadelen?

Waarom is dit belangrijk?

De aandelenkoersen kunnen soms na het sluiten van de beurs fors de hoogte inschieten of de dieperik induiken. Dat is iets wat we voornamelijk zien tijdens het resultatenseizoen. Veel bedrijven maken de kwartaalresultaten bekend nadat de beurzen de deuren hebben gesloten.

Context: Het is mogelijk om aandelen te verhandelen voor het openen en na het sluiten van de aandelenmarkten.

  • "De Europese beurzen zijn open van 9 tot 17.35 uur en Wall Street van 15.30 uur tot 22 uur. Maar het is zeker mogelijk om sommige aandelen voor-en nabeurs te verhandelen. Ik denk bijvoorbeeld aan de aandelen uit de Nederlandse AEX, wat een grotere beurs is dan die van België", verduidelijkt Stefan Willems, beursexpert van Spaarvarkens.be, tegenover onze site. "Je kunt in dat ge
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer