Fietsster (33) in levensgevaar na ongeval met vrachtwagen in Borgerhout

© rr

Bij een ongeval op de Plantin en Moretuslei in Borgerhout is donderdagochtend een fietsster (33) levensgevaarlijk gewond geraakt. De vrouw belandde onder een vrachtwagen die een straat wilde inslaan.

jtp

Het ongeval gebeurde omstreeks 9 uur. Een fietser reed op het fietspad naast de Plantin en Moretuslei in de richting van de stad. Op de kruising met de Betogingstraat werd de vrouw aangereden door een vrachtwagen.

‘De fietser, een 33-jarige vrouw uit Deurne, belandde met haar fiets onder de vrachtwagen’, zegt woordvoerder Sven Lommaert van de Antwerpse politie.

De brandweer kwam ter plaatse om het slachtoffer te bevrijden. ‘De vrachtwagen werd omhoog getild met behulp van hefkussens’, legt woordvoerder Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen uit. De vrouw was bij bewustzijn, maar raakte zwaargewond en werd in levensgevaar naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht. Mogelijk heeft de vrachtwagenbestuurder de fietser niet of te laat opgemerkt. De chauffeur verkeerde in shock en kreeg ook medische zorgen toegediend.

Zwakke weggebruikers

Het is al het derde zware ongeval met zwakke weggebruikers in Antwerpen deze week. Zondagavond kwam een 25-jarige vrouw uit Wilrijk zwaar ten val met haar e-step in de Moerelei. Het slachtoffer had geen documenten bij en kon aanvankelijk niet geïdentificeerd worden.

Woensdag werd een 42-jarige fietsster gegrepen door een tram aan de campus Zuid van Karel de Grote Hogeschool, in de Brusselstraat op het Antwerpse Zuid. De vrouw werd eveneens in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis, maar haar toestand is intussen stabiel.

In mei werd op de Plantin en Moretuslei nog een 23-jarige vrouw door een vrachtwagen aangereden.