BELGA
Volledig scherm
© BELGA

N-VA en Open Vld dienen - zonder CD&V - stikstofdecreet in, voorzitter Mahdi stuurt waarschuwing

UPDATEN-VA en Open VLD hebben - zonder coalitiepartner CD&V - een stikstofdecreet ingediend in het Vlaams Parlement. Ze vragen daarbij ook het advies van de Raad van State om op die manier “tijd te winnen”. Volgens N-VA en Open Vld is het een ingreep om “een versnelling hoger te schakelen en het stikstofdossier op deze manier te deblokkeren”. CD&V neemt “akte van de beslissing”. Voorzitter Sammy Mahdi stuurde via Twitter een waarschuwing de wereld in. “Indien twee partijen van de meerderheid koppig vasthouden aan het huidige voorstel en vervolgens een parlementaire meerderheid zoeken los van de bestaande meerderheid, dan belandt de regering in een nieuwe realiteit”, klinkt het.

187 reacties

  • Emiel Van Roost

    9 maanden geleden
    Ineos staat niet enkel voor groot kapitaal (voor zo een bedrijf moet je natuurlijk veel kapitaal hebben), het staat ook voor werkgelegenheid en dus welvaart.
  • Ludo Van Damme

    9 maanden geleden
    Het is toch overduidelijk dat de neoliberalen van de n-va de partij is voor Voka en het VBO, hetgeen voorheen het domein was voor OVLD. In elk geval zeker niet de partij voor de boeren en de werkende mens, en hoegenaamd niet voor de mensen die met een uitkering moeten leven of zieken en gehandicapten.
  • Jo Peeters

    9 maanden geleden
    De boeren zijn verkeerd bezig met de uitbreidingen van hun veestapel. Probeer het eens met wat minder dieren! Laat jullie niet opmaken door mekaar en door de boeren organisaties. Leen wat minder! Maak dat jullie niet TE afhankelijk wordt van de bank. Wat minder maïs planten en wat meer graangewassen die niet voor de dieren bestemd zijn maar voor menselijke consumptie.
  • francois demunter

    9 maanden geleden
    De boerenbond bepaalt wat CD&V mag en moet doen,
  • Eugène DE WITTE

    9 maanden geleden
    Beperking stikstofuitstoot gebruikt en misbruikt. Uiteraard moeten we onze leefwereld gezond houden. Maar dat lossen we niet op door enkel onze landbouwers te viseren. Ook de industrie moet daartoe bijdragen. Maar economische belangen vermogen veel... Het Antwerpse miljardenproject en een stikstofdecreet zijn 2 totaal verschillende zaken. Men zal voor onze Nl. buren met bewijsmateriaal qua beperkte stikstofuitstoot voor de dag moeten komen. Open VLD behoedt u voor nog meer stemmenverlies !