Dieven kappen gat in leegstaand pand naast juwelier en roven fortuin aan goud en juwelen

De dieven raakten binnen bij goudsmid Urs De Tandt door een gat te kappen in de scheidingsmuur van het naastgelegen pand.© fdv

Ronse -

Inbrekers roofden woensdagavond omstreeks 21.30 uur de vitrines leeg van goudsmid Urs De Tandt in de Wijnstraat, in het hart van Ronse. Ze gingen aan de haal met honderden ringen, horloges en vele andere sieraden in goud of edel metaal. De dieven kapten zich een weg naar de juwelen vanuit een naastgelegen leegstaand pand.

Fernand De Vos

In weinig of geen tijd maakten de dief of dieven – want met hoeveel ze waren, is onduidelijk – een fortuin aan goud en juwelen buit. De daders kapten een groot gat in de muur van het aanpalende gebouw dat leegstaat. Het erg vervallen pand is nauwelijks afgesloten met een schutting. Iedereen heeft er vrij spel. In de scheidingsmuur werd op manshoogte een voldoende groot gat gekapt om bij de juwelierszaak zonder kleerscheuren te kunnen binnendringen. Vervolgens werden de vitrines zonder slag of stoot leeggeroofd.

Op camerabeelden is te zien hoe de daders te werk gingen. De diefstal gebeurde woensdagavond in een mum van tijd. Hij werd pas donderdagochtend vastgesteld, toen vader Ludwig de juwelierszaak zou openen, omdat zoon Urs op vakantie is. Ludwig is net als zijn zoon te zwaar onder de indruk om het verhaal te doen. “De schade is niet alleen materieel, maar ook mentaal”, zegt hij. “Urs studeerde voor goudsmid en uurwerkmaker en nam vijf jaar geleden de zaak in eigen handen. Hij is te geshockeerd om te reageren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen