2017 Paul Natkin

Randy Meisner (77), bassist en mede-oprichter van Eagles, overleden

Randy Meisner, een van de oprichters van de Amerikaanse band Eagles, is op 77-jarige leeftijd overleden. Meisner was de eerste bassist en zanger van Eagles, een van de best verkopende bands in de rockgeschiedenis, met iconische songs als "Hotel California", "Take it easy" en "One of these nights". Meisner verliet de band in 1977.

"Randy was een integraal onderdeel van Eagles en speelde een sleutelrol in het vroege succes van de band", zo luidt het in een persbericht van de band. Meisner overleed aan de gevolgen van complicaties van een chronische longziekte.

Meisner vormde samen met Glenn Frey, Don Henley en Bernie Leadon de Eagles in 1971. Hij speelde basgitaar en zong op verschillende albums van de rockband, waaronder "Eagles", "On the border" en "Hotel California". Ook schreef hij mee aan de hitsong "Take it to the limit", die hij ook zong. Meisner verliet de band in 1977.

De band heeft in een carrière van meer dan een halve eeuw meer dan 150 miljoen albums verkocht en werd in 1998 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Het album "Their Greatest Hits" (1971-1975) werd het best verkochte album aller tijden in de Verenigde Staten, tot dat Micheal Jackson's "Thriller" het in 2009 van de troon stootte.

BEKIJK - Eagles brengen "Take it to the limit" live in 1977, met Randy Meisner aan de microfoon

Afscheidstournee

Na de dood van gitarist en toetsenist Glenn Frey (67) in 2016 kondigde de band aan niet meer op te treden. Enkele jaren later stonden ze al terug op het podium, waaronder ook het Antwerpse Sportpaleis. Nu lijkt het definitieve einde van de Eagles wel in zicht.

De huidige bezetting van Don Henley, Joe Walsh en Timothy B. Schmit start in september in New York een laatste tournee. Op 7 september trappen ze hun afscheidstournee af in New York City, vergezeld door countryzanger Vince Gill en de zoon van de overleden Glenn Frey, Deacon Frey.  

Meest gelezen