© BELGA

Containerterminal in Antwerpse haven even stilgelegd na melding dat er ‘iets met een schip zou zijn’

De grote MPET-containerterminal in de haven van Antwerpen is zaterdagavond een tijd stilgelegd voor een interventie van de scheepvaartpolitie. Vanuit Nederland was de melding binnengekomen dat er iets aan de hand was met een van de aangemeerde containerschepen.

De melder had het in zijn oproep over een containerschip dat volgens hem in de haven van Rotterdam lag en waarmee ‘iets aan de hand was’. De bewuste boot bleek niet in Rotterdam te liggen maar was aangemeerd aan kaai 1742 van het Deurganckdok, bij de MPET-containerterminal in de haven van Antwerpen. “De scheepvaartpolitie is ter plaatse gegaan en heeft nazicht gedaan. Na een gesprek met de kapitein van het schip bleek dat er niets verdachts was. De interventie was snel afgehandeld”, zegt Jana Verdegem, woordvoerster van de Federale Politie. “Tijdens de tussenkomst werden de activiteiten op de terminal even stilgelegd.”

Het incident doet denken aan de valse bommelding over de MSC Lorena eind vorig jaar. Dat containerschip werd toen afgeleid naar een ankergebied voor de Zeeuwse kust, waar het volledig doorzocht werd en bleek dat er geen bom of explosieven aan boord waren. Ook toen kwam de melding uit Nederland. De Lorena bleek toen een container te vervoeren met daarin 2.444 kilogram cocaïne.

Omdat niet uitgesloten is dat de melding van zaterdagavond mogelijk verband houdt met een partij cocaïne heeft de scheepvaartpolitie de douane ingelicht met het oog op extra controles op de containers die van het geviseerde schip komen.

sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Haven Antwerpen-Brugge