Herbeleef de regenachtige slotdag van Tomorrowland: Martin Garrix sluit festival af, Paris Hilton eert haar idool Barbie

Tomorrowland 2023 zit erop: 2 festivalweekends met in totaal 400.000 bezoekers in De Schorre in Boom. Op de slotdag was het uitkijken naar celebrity Paris Hilton, Paul Kalkbrenner op de Main Stage, Amelie Lens als afsluiter in de Atmospheretent en Nederlander Martin Garrix, die na het eerste ook het tweede festivalweekend mocht afsluiten op de Main Stage.

Bovenaan deze liveblog pinnen we de belangrijkste gebeurtenissen vast, daaronder kan je verder lezen en kijken. Herbeleef het festival ookĀ via Studio Brussel op VRT MAX.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Nederlander Martin Garrix sluit Tomorrowland 2023 af met tonnen energie en veel hits

Net als tijdens het eerste festivalweekend van Tomorrowland krijgt de Nederlandse dj Martin Garrix de eer om de Main Stage af te sluiten. Garrix is in de meest recente DJ Mag Top 100 opnieuw verkozen tot beste en populairste dj: hij weet dus hoe je een massapubliek als dat voor de Main Stage van Tomorrowland moet entertainen. Na urenlange regen blijft het tijdens zijn set grotendeels droog, tot het laatste kwartier.

Videospeler inladen...

Garrix sleutelt weinig aan zijn succesrecept van vorig weekend. Populaire hits die opnieuw opduiken in zijn set: "Can't feel my face" van The Weeknd, "Seven nation army" van The White Stripes en "Someone you loved" van Lewis Capaldi, de ballade die opvallend vaak op een bedje van beats te horen is geweest op Tomorrowland 2023. Garrix eert ook zijn populaire landgenoot TiĆ«sto, met een stukjeĀ "Lethal industry". En ook Dimitri Vegas & Like Mike, kind aan huis op Tomorrowland, ontbreken niet.

Garrix zelf is een entertainer die graag op de dj-booth kruipt en het publiek extra entertaint en opzweept. Met de grote glimlach, hartjes voor zijn publiek en tonnen energie. Garrix zweet zich te pletter en slaagt er zeker in om zijn eigen enthousiasme over te brengen op het publiek dat nog een laatste keer wil dansen en feesten. Hij geniet zichtbaar van zijn plek als headliner op Tomorrowland, net als het publiek. Op de grote schermen zijn enkele festivalgangers te zien die uitzinnig zijn van vreugde, anderen reageren emotioneel omdat het festival op zijn laatste benen loopt.

EĆ©n van de hoogtepunten is zijn grootste hit "Animals", iets over halfweg in de set. Het nummer wordt opgeleukt met groene lasers.Ā Verder wordt de allerlaatste confetti afgeschoten, het allerlaatste vuurwerk afgestoken, en verschieten de vlammenwerpers en rookkanonnen hun allerlaatste kruit. Tomorrowland 2023 zit er helemaal op.

Videospeler inladen...

BEKIJK - Het laatste uur van Tomorrowland: "Bezoekers hebben 750 acts kunnen zien verspreid over 2 weekends, waaronder een holografische show"

Videospeler inladen...

"I love you beautiful people": Paris Hilton komt als Barbie voor de dag

Paris Hilton is op het podium verschenen als Barbie voor haar set. Terwijl sommige dj's nauwelijks iets zeggen, schreeuwde ze na elk nummer "I love you beautiful people". "Ik heb zoveel leuke muziek mee, het is moeilijk om te kiezen wat ik voor jullie ga draaien", gaf ze zichzelf een compliment.

"Ik ben gekleed als Barbie vandaag, ze is een icoon en een idool", zei ze nog, waarna ze haar eigen versie van "Barbie girl" van Aqua bracht. Ze bedankte de bezoekers ook meermaals omdat ze bleven staan, hoewel het stevig regende.

Muzikaal bracht ze voor het overige een bont allegaartje van dancebeats, hiphop, maar even goed "Promiscuous" van Nelly Furtado. Op het einde kondigde ze tot slot vol enthousiasme haar opvolger op het podium Ć©n goede vriendin MTTN aan.

BEKIJK - Een fragmentje "Barbie girl" van Paris Hilton:

Videospeler inladen...

Konden niet ontbreken op de slotdag van Tomorrowland: Dimitri Vegas en Like Mike, voor de gelegenheid in het gezelschap van Australiƫr Timmy Trumpet

BEKIJK - Daar is al wat vuurwerk:

Videospeler inladen...

IN BEELD - Farrago

Regi bedankt Tomorrowlandpubliek in vier talen, in aanwezigheid van zijn vriendin

Gisteren heeft Regi nog op de Main Stage van Tomorrowland gespeeld, vanavond was hij te zien op de Rose Garden (lees: het podium met het grote drakenhoofd), in het gezelschap van zijn vriendin Kristel aan de zijkant. In zijn set: opvallend veel Coldplaynummers (4!), 2 keer Dimitri Vegas en Like Mike, een flard Avicii, maar ook "Mr. Brightside" van The Killers en "Titanium" van Sia.

"Bedankt om mee te feesten in de regen", klinkt het. Tijdens de piek van de regenbui zijn heel wat festivalgangers welkom vlak voor dj-booth, om een beetje te schuilen. Aan het einde organiseert Regi nog een sitdown op "Don't you worry child" van Swedish House Mafia, terwijl hij zelf op de dj-booth staat. Na een vlotte "bedankt, merci, thank you, muchas gracias" zit zijn set erop. Zijn Belgische fans nodigt Regi snel nog uit voor zijn Sportpaleisconcerten in het najaar.

IN BEELD - MTTN

IN BEELD - Alesso

BEKIJK - Daarnet nog in de Crystal Garden, nu in de studio van Studio Brussel: Kevin De Vries

Videospeler inladen...

Meest gelezen