Wisselvallig weer houdt 75.000 bezoekers op Sfinks Mixed in Boechout niet tegen: "Meer volk dan vorige jaren"

Ruim 75.000 bezoekers zijn afgezakt naar het gratis festival Sfinks Mixed in Boechout. Ondanks het wisselvallige weer kan de organisatie spreken van een succesvolle editie, met meer festivalgangers dan de afgelopen jaren. "Het was een fijn weekend, met gevarieerde concerten en een gevarieerd publiek", aldus artistiek directeur Patrick De Groote.

Het vierdaagse gratis festival Sfinks Mixed in Boechout loopt op zijn einde en de organisatie mag spreken over een succesvolle editie. "Het was zeer fijn met heel afwisselende concerten en een afwisselend publiek", vertelt artistiek directeur Patrick De Groote. "We hebben ruim 75.000 bezoekers ontvangen in Boechout. Het is geleden van 2017 of 2018 dat we meer festivalgangers hebben gehad. We zijn heel tevreden."

Het wisselvallige weer gooide dus geen roet in het eten. "Dat heeft niet echt voor problemen gezorgd. Het was een typisch Belgisch weekend, met soms regen en soms zonneschijn. Je wist 's ochtends niet hoe het weer in de namiddag zou zijn. Iedereen had wel een regenjas of paraplu bij, maar de zonnige momenten waren uiteraard leuker."

Verschillende culturen

Sfinks Mixed is een heel divers festival, met verschillende culturen en wereldmuziek. "Daar krijgen we ook zeer positieve reacties over", aldus Patrick. "Het is een festival waar je nieuwe dingen ontdekt. Muzikale acts van DJ's tot Afrikaanse popartiesten, dansvoorstellingen en workshops voor kinderen. Het was een heel fijne cocktail van verschillende stijlen. Op de podia en in het publiek zag je heel de wereld bij elkaar."

Na een succesvolle editie heeft de organisatie al opnieuw energie voor volgend jaar. "We gaan eerst deze editie evalueren in het kader van volgend jaar. Sfinks zal dan opnieuw plaatsvinden in het laatste weekend van juli en hopelijk wordt het nog specialer en mooier."

Meest gelezen