Bij vorige zoektochten werden quads ingezet.
verspreiding foto: politie Tasmanië

Zoektocht met speurhond naar vermiste Céline Cremer op Tasmanië levert niets op: "Weersomstandigheden zeer slecht"

Een nieuwe zoekactie naar de vermiste Belgische toeriste Céline Cremer op het eiland Tasmanië (Australië) heeft niets opgeleverd. De 31-jarige vrouw uit Luik is al sinds midden juni vermist. "We werden geconfronteerd met zeer slechte weersomstandigheden. Alles werd in het werk gesteld om haar te vinden", zegt de politie.

Van vrijdag tot zondag werden aan Philosopher Falls, in de buurt van de plaats Waratah, zoekacties gehouden, deze keer in het bijzijn van een speurhond. Maar dat leverde niets op. De zoekteams kregen te kampen met "verraderlijke weersomstandigheden en moeilijk begaanbaar terrein", aldus een persbericht. 

De nieuwe acties kwamen er nadat vorige week de politie bijkomende informatie had ontvangen over de telefoonactiviteiten van Céline Cremer. Een analyse van die gegevens leidde naar een nieuw zoekgebied in de omgeving van Philosopher Falls. Op dronebeelden in Australische media is te zien dat het gebied rond de watervallen dicht bebost is. 

Céline Cremer.

Er is weinig tot geen hoop dat Cremer nog leeft, liet de politie al op 10 juli weten, en dat "gezien het slechte weer en de koele temperaturen waaraan Céline zou blootgesteld zijn sinds ze vermist raakte". In de periode dat Cremer verdween, sneeuwde het in de streek.

Ze werd voor het laatst gezien op 17 juni in Waratah, op een 10-tal kilometer van de wandeling naar de Philosopher Falls. Haar auto (foto) werd teruggevonden op een parking aan de start van de wandeling.  

Over extra zoekacties wordt niet gesproken. "Wanneer een persoon vermist blijft, is de zaak nooit gesloten. We blijven doorgaan met het opvolgen van nieuwe informatie die we ontvangen", besluit de politie. 

Meest gelezen