© ATV

“Antwerpen wordt onbereikbare stad”: Vlaams Belang lanceert online campagne tegen nieuwe parkeerregeling

Antwerpen -

Vlaams Belang Antwerpen lanceert vandaag een internetcampagne tegen de nieuwe parkeerregeling die vanaf morgen in gaat. Vanaf dinsdag 1 augustus mag wie niet in de binnenstad woont, zijn auto niet meer op straat parkeren. Enkel ondergrondse parkeergarages zijn dan nog toegelaten. “De maatregelen zijn veel te drastisch en zullen een omgekeerd effect hebben”, zegt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter.

Jan Stassijns

LEES OOK. Parkeren in historisch centrum Antwerpen verandert ingrijpend op 1 augustus: wat mag nog en wat zijn de alternatieven?

Enkel buurtbewoners en mensen met een speciale vergunning mogen vanaf morgen, dinsdag 1 augustus, in het historisch centrum van Antwerpen nog op straat parkeren. Andere automobilisten moeten hun auto achterlaten in een parkeergarage. Of in een in een park-and-ride.

En dat is niet naar de zin van Vlaams Belang, dat zich gesterkt voelt door het ongenoegen van verscheidene Antwerpenaren en middenstanders. “Uiteraard moet de parkeerdruk in de historische binnenstad verminderen, maar de maatregelen zijn veel te drastisch en zullen een omgekeerd effect hebben”, zegt Vlaams Belang-gemeenteraadslid Filip Dewinter. “Antwerpen wordt een no-go-zone voor wie een niet-bewoner is. De Antwerpse binnenstad wordt onbereikbaar met overvolle parkings, net zoals in Amsterdam is gebeurd. De park-and-rides werken niet omdat het openbaar vervoer ontoereikend is. Parkeren in helaas nog de enige optie.”

Dringend aanpassen

Volgens Dewinter zijn de handelaars, middenstand en horecazaken het grootste slachtoffer van de nieuwe parkeerregeling. “Vele van hun Antwerpse klanten zullen de binnenstad mijden met alle gevolgen van dien”, zegt Dewinter. “Ook heel wat dienstverlenende bedrijven zullen twee keer nadenken vooraleer ze hun klanten in de Antwerpse binnenstad bedienen. De bewoners van de binnenstad zullen hier ook de gevolgend van dragen. De parkeerregeling voor gehandicapten en bezoekers van bewoners van de binnenstad moet soepeler. Het stadsbestuur moet de veel te strenge maatregelen dringend aanpassen”

Vlaams Belang vraagt nu al een herziening en stelt al enkele aanpassingen voor. Zo wil de partij onder meer dat de shop-and-go-regeling, waar je maximaal een half uur betalend kan parkeren, wordt ingevoerd in alle winkelstraten van de binnenstad. En dus niet enkel in de Nationalestraat, de enige straat waar je vanaf 1 augustus nog beperkt bovengronds kan parkeren als bezoeker.

Om hun eisen kracht bij te zetten, lanceert de partij een internetcampagne met betalende advertenties op sociale media om de nieuwe parkeerregeling aan te kaarten. De slogan: Antwerpen binnenstad: Niet Voor Auto’s, een sneer naar N-VA.

Voor elk district heeft Vlaams Belang een affiche uitgewerkt.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen