Links: Sven Vanthourenhout.
Rechts: Wout van Aert en Remco Evenepoel. Met Jasper Philipsen heeft België naast hen nog een derde kopman voor het WK.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Sven Vanthourenhout. Rechts: Wout van Aert en Remco Evenepoel. Met Jasper Philipsen heeft België naast hen nog een derde kopman voor het WK. © VTM / BELGA

KIJK. “Niet evident om alle neuzen in zelfde richting te krijgen”: Vanthourenhout over het WK en zijn drie troefkaarten

Inzetten op meerdere kopmannen: het leidde op het WK wielrennen al vaker tot een doodlopend spoor. Vraag het de Italianen maar, zij wachten al 15 jaar op een opvolger van Alessandro Ballan. Toch hoeft de Belgische weelde een nieuwe wereldtitel zondag in Glasgow niet in de weg te staan. Hoe zorg je ervoor dat alle neuzen - dus ook die van onze troefkaarten - in dezelfde richting wijzen? Wat zijn de bouwstenen om tot succes te komen. Bondscoach Sven Vanthourenhout legt uit.

27 reacties

  • Raf Vertongen

    9 maanden geleden
    Alles voor evenepoel simpel. Hij is de beste
  • Alain De Pauw

    9 maanden geleden
    Remco gaat gewoon voor zichzelf rijden, nooit voor iemand anders. Wie zijn baas kent (Levevre) weet dat ik gelijk heb.
  • Ben Scharter

    9 maanden geleden
    Hopelijk doen Remco en Wout mekaar niet dood, dat is inderdaad geen gemakkelijke gezien ze beiden kandidaat wereldkampioen zijn. Hopelijk profiteren de Denen hier niet van en als er dan toch een derde hond met het been moet gaan lopen dan liefst Jasper.
  • Jonah Kemps

    9 maanden geleden
    Wout en Remco gaan elkaar vooral helpen zonder het door te hebben door aandacht weg te zuigen, enkel Philipsen zie ik als valkuil want die moet je omringen om hem aan de meet te krijgen om te kunnen sprinten, renners die je anders kon gebruiken om mee koers te maken.
  • Marnix Van R.

    9 maanden geleden
    De bondsleider zal nooit Remco en Jasper kunnen doen werken voor Wout. Remco werkt enkel voor zich zelf en Jasper voor vander Poel of voor Pogacar.