Lake Hillier in Australië (links) en de Tan Dinh-kerk in Ho Chi Minh-stad (rechts)

Geïnspireerd door Barbie? Zes opvallende roze plekken die je kunt bezoeken

Het is je vast niet ontgaan: sinds de nieuwe Barbie-film is uitgebracht, lijkt de kleur roze populairder dan ooit. Geïnspireerd op de roze trend zetten wij een paar bijzondere − en jawel, roze − locaties voor je op een rij.

Bron: De Telegraaf

Roze water

© 123RF

Roze, roze en nog eens roze! Het water van Lake Hillier, een beschermd natuurgebied in Australië, heeft een haast zuurstokroze kleur. Wetenschappers vermoeden dat het water zo’n opvallende kleur heeft vanwege het hoge zoutgehalte.

Roze paleis

© 123RF

Je moet ervan houden, maar The Don CeSar in Florida lijkt net een Barbie-huis. The Don Cesar is een hotel uit 1982 dat vanwege de kleur ook wel ‘Het Roze Paleis’ wordt genoemd. Behalve roze is het hotel ook nog eens super-de-luxe. Het viersterrenhotel is gelegen aan het strand, heeft twee zwembaden, een luxe spa en een fitnessruimte.

Majestueus

© 123RF

Hawa Mahal, ook bekend als het Paleis van de Winden, is een van de meest herkenbare paleizen in Jaipur, de roze stad van India. Het paleis is in 1799 gebouwd met rode en roze zandsteen.

Iconisch

Op het strand van Waikiki (Hawaï) vind je een van de meest iconische hotels van Hawaï: het Royal Hawaiian Hotel. Een luxehotel dat gebouwd is in 1927 in Spaans-Moorse stijl. Het ideale gebouw als je met een foto indruk wil maken op je (digitale) vrienden op Instagram.

Niet rood, maar roze

© 123 RF

La Muralla Roja is een appartementencomplex in de Spaanse regio Alicante. De letterlijke vertaling is ‘de rode muur’, maar volgens ons is het complex eigenlijk echt roze. Een aantal appartementen wordt verhuurd aan toeristen.

Koloniaal

© 123RF

Ooit een kerk gezien die zo roze was? De Tan Dinh-kerk in Ho Chi Minh-stad (Vietnam) met de koloniale bouwstijl is niet te missen en zeker een bezoekje waard, mocht je in de buurt zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer