Bryan Heynen zag op krukken zijn ploegmaats strafschoppen missen.© Dick Demey

Fel gezwollen enkel en krukken voor Heynen, maar geen breuken: precieze ernst moet nog blijken

Wat een vreselijke avond voor KRC Genk. Eerst Bryan Heynen die met een brancard van het terrein gevoerd moest worden, daarna werd de vicekampioen over de knie gelegd door tien Zwitsers. Een dreun die loeihard aankomt bij blauw-wit.

Kristof Liberloo

De wedstrijd was amper drie minuten aan de gang, toen Bryan Heynen door Servette-spits Crivelli van het terrein werd getrapt. Een aanslag op de enkel van Heynen, die na tussenkomst van de VAR terecht met rood bestraft werd.

Racing was zijn aanvoerder kwijt en zou zich dat later beklagen, ook al mocht het nog bijna heel de wedstrijd lang met een mannetje meer aan de bak. Maar dat mocht niet baten, want Genk beet zijn tanden helemaal stuk op tien stugge Zwitsers en ging kopje onder in de strafschoppenreeks.

© Dick Demey

Bryan Heynen was toen al teruggekeerd van het ziekenhuis. Op krukken zag hij ploegmaats Hrosovsky en Arokdare hun penalty naast en hoog over trappen. De Champions League is nu vliegen voor KRC Genk, een plaatsje in de Europa League is nog het hoogst haalbare. Dan moet het in de volgende ronde (10 en 17 augustus) eerst voorbij Olympiakos. “Ik kan nog altijd niet geloven dat we deze wedstrijd verloren hebben”, sakkerde Wouter Vrancken achteraf. “Maar we zijn profs en moeten ons nu snel herpakken.”

Op het einde van de avond kwam er dan toch nog een heel klein beetje goed nieuws: “Bryan Heynen liep geen breuk op”, aldus Wouter Vrancken. “Meer weten we nog niet.” De linkerenkel van de Genkse aanvoerder was wel fel gezwollen, hoe ernstig de blessure precies is, zal dus nog moeten blijken. 

Aangeboden door onze partners