VIDEO. Wat een wereldgoal! Dries Mertens trapt Galatasaray met weergaloze volley naar kwalificatie: “Hele week op getraind”

Dries Mertens kan het nog, wereldgoals maken. Woensdagavond zette onze 36-jarige landgenoot Galatasaray op voorsprong met een weergaloze volley na een hoekschop. Een echte beauty.

Jonas Withouck, Vincent Van Genechten

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Galatasaray had nog heel wat werk voor de boeg in de Champions League-voorronde tegen het Litouwse FK Zalgiris. Vorige week speelde de Turkse topclub verrassend 2-2 gelijk op het veld van de Litouwers. Mertens zette in de terugmatch alvast de toon met zijn knappe 1-0 op het halfuur. Daarna werd er niet meer gescoord en dus was onze landgenoot de grote held van de avond.

Zo staat Galatasaray in de derde kwalificatieronde van de Champions League. Daarin komen de Turken uit tegen het Sloveense Olimpija Ljubljana. Daarna volgt eventueel de play-offronde, de laatste horde om in de groepsfase te geraken.

“Het doelpunt? Dat was een makkelijke hé”, lachte Mertens na afloop. “We hebben er een hele week op getraind. De trainer vindt dit belangrijk omdat je met stilstaande fases een wedstrijd kan winnen. Het was alleszins geweldig om die bal zo tegen de netten te kunnen trappen.”

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer