Meryl Streep, Leonardo DiCaprio en Oprah Winfrey doneren elk een miljoen dollar aan SAG-AFTRA.
Volledig scherm
Meryl Streep, Leonardo DiCaprio en Oprah Winfrey doneren elk een miljoen dollar aan SAG-AFTRA. © Getty Images / Getty Images / The Canadian Press/PA Images

Hollywoodsterren doneren elk minstens miljoen dollar aan stakende acteurs

Een tiental Hollywoodsterren, onder wie George Clooney, Meryl Streep, Matt Damon, Leonardo DiCaprio en Oprah Winfrey, hebben elk minstens een miljoen dollar (920.000 euro) gedoneerd aan de acteursvakbond SAG-AFTRA. Dat heeft de Amerikaanse acteursvakbond bekendgemaakt.

  1. Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in
    PREMIUM
    15

    Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in

    “Een betonnen kathedraal onder het Parijse plaveisel”, zo noemen de Franse media het pas geopende ondergrondse waterreservoir in hun hoofdstad. 50.000 kubieke meter water kan het opmerkelijke bouwwerk opvangen. Vies water uit toiletten dat anders in de Seine terecht zou komen. Wij leggen u uit hoe het bassin werkt, waarom het broodnodig is voor de Olympische Spelen, en hoe groot de kans is dat de olympische triatlon het zwemonderdeel zal moeten schrappen. “Wanneer we hetzelfde weer krijgen als vorige zomer, wordt het verraderlijk.”
  2. Hoe ernstig is dreiging van Russisch kernwapen in de ruimte? Kolonel Housen: “Vliegtuigen, bankautomaten, je chauffage... niets zou nog werken”
    PREMIUM

    Hoe ernstig is dreiging van Russisch kernwapen in de ruimte? Kolonel Housen: “Vliegtui­gen, bankautoma­ten, je chauffage... niets zou nog werken”

    Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer werken. Volgens expert krijgskunde Roger Housen baart vooral dat zorgen: “We zouden terug gekatapulteerd worden naar de tijd van voor het internet.”