De Russische president Vladimir Poetin (links) zou zijn voordeel kunnen doen bij een reeks van verkiezingen in het Westen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Russische president Vladimir Poetin (links) zou zijn voordeel kunnen doen bij een reeks van verkiezingen in het Westen. © AP / Getty Images

ANALYSE. Hoe ironisch genoeg net ‘westerse democratie’ de redding van Poetin kan worden

Het zou een ramp voor Oekraïne zijn als Donald Trump weer president wordt van de VS. Dat behoeft maar weinig uitleg. En er zijn nog andere landen waar verkiezingen binnenkort in Ruslands voordeel kunnen spelen. Landen die de Oekraïners nu nog voluit steunen, maar dat misschien veel minder doen als ze nieuwe machthebbers krijgen of ten prooi vallen aan chaos. Wij gingen na waar de democratie Vladimir Poetin cynisch genoeg zou kunnen redden.

31 reacties

  • Eric Kempen

    7 maanden geleden
    We hebben al een Russische gek nu nog een Amerikaanse gek zeker. Een eeuw geleden hadden we in Duitsland ook zo iemand, Er zijn blijkbaar mensen die niet goed beseffen wat dit voor de mensheid heeft betekend.
  • Dominique Jacquet

    7 maanden geleden
    Stoppen met wapens leveren en aan de tafel met de russen voor een compromis. Het is goed geweest.
  • bob jansens

    7 maanden geleden
    Als Oekraïne valt, dan volgt Polen. Hongarije (en waarschijnlijk Slovakije) hopen dat Poetin hen welgezind zal zijn als ze zelf "de poort openzetten", maar uiteindelijk zal Poetin heel Europa vernietigen... eens dat gebeurd is staat de VS schaakmat want dan blijven er geen bondgenoten meer. Ik vind het waanzin dat Biden nog een nieuwe termijn zou aanvangen, maar een 2de maal Trump is nog erger...
  • Christophe de Loor

    9 maanden geleden
    Trump altijd beter geweest om te praten met Rusland
  • Jan Vanden Bossche

    9 maanden geleden
    Als we nu stoppen met Oekraïne te steunen, dan wordt het een genocide. We hebben al genoeg gezien waartoe het Russisch leger toe in staat is. Verder laten we een echte democratische staat vallen, terwijl we deze juist hebben verdedigd.