Moeder van baby die werd achtergelaten in wasserette in Anderlecht is gevonden en vrijgelaten na verhoor

De moeder van de baby die enkele dagen geleden werd achtergelaten in een wasserette in Anderlecht is gevonden en ze werd ondervraagd door de politie. Daarna is de vrouw vrijgelaten. Dat meldt het parket. . "Het onderzoek is lopende om de juiste omstandigheden van het voorval te achterhalen", aldus het parket, dat verder geen commentaar geeft over het dossier.

De politie verspreidde gisteren op vraag van het parket een opmerkelijk opsporingsbericht. Zaterdag had een vrouw een meisje van amper drie maanden achtergelaten in een wasserette in Anderlecht. Nadien vluchtte ze te voet weg. 

Het spoor via de camerabeelden liep dood, en dus deed de politie een beroep op het grote publiek om te achterhalen wie de vrouw en de baby zijn. De politie heeft via X, het vroegere Twitter, nu laten weten dat dat wellicht gelukt is. 

Volgens onze informatie heeft een man zich gemeld bij de politie met informatie. Hij vertelde dat hij de vader van het kindje was, al heeft hij het meisje nooit erkend. Maar omdat hij voldoende details kon geven, gaat de politie ervan uit dat het kan kloppen.

Ook de moeder van het kind kon geïdentificeerd worden. Ze heeft geen vaste verblijfplaats in ons land. De moeder zou teruggevonden zijn in een snackbar in Laken. Ze werd ondervraagd door de politie en daarna vrijgelaten, meldt het Brusselse parket. 

Het gerecht zal nu bekijken waarom de moeder het kind heeft achtergelaten en of ze in staat is om ervoor te zorgen. Het kind verblijft intussen nog steeds in het ziekenhuis, in afwachting dat het naar een geschikt gastgezin kan. De baby verkeert in goede gezondheid.

"Het onderzoek is lopende om de juiste omstandigheden van het voorval te achterhalen", aldus het parket, dat verder geen commentaar geeft over het dossier.

 

Meest gelezen