Donald Trump wanneer hij op donderdag aankwam bij de rechtbank in Washington. / Op 6 januari 2021 vielen Trump-aanhangers het Capitool aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Donald Trump wanneer hij op donderdag aankwam bij de rechtbank in Washington. / Op 6 januari 2021 vielen Trump-aanhangers het Capitool aan. © AP / AP

Wat staat er in de 45 pagina’s lange aanklacht tegen Trump? “Je bent te eerlijk, Mike”

“Soms is geweld nodig om de republiek te redden”, aanklager Jack Smith schetst in een 45-pagina’s lang document een angstaanjagend beeld van Donald Trump en zijn medestanders. Trump wou er álles aan doen om aan de macht te blijven. Zelfs het vernietigen van de Amerikaanse democratie. Bovendien wíst hij dat hij loog. Zelf pleit hij onschuldig, maar wat staat er nu echt in de ellenlange aanklacht? Onze reporter nam het voor u door. “We sturen het leger de straat op.”

12 reacties

  • Stefan Van Don

    9 maanden geleden
    Als hij terug verkozen wordt , staat Amerika er slecht op . Totale afgrond komt dan in zicht , en geloofwaardigheid is Nihil.
  • Bart Verwegen

    9 maanden geleden
    Dit is inderdaad geen vonnis, maar veel aanklachten zijn wel gewoon vaststaande feiten.
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    9 maanden geleden
    De beschuldigingen tegen Trump zijn gebaseerd op waar gebeurde feiten.Er vielen doden in het Capitool, hij vroeg Pence en de Gouverneur van Georgia tf.de uitslag van de verkiezingen te veranderen.Dat staat allemaal op tape.Zelfs Pence zeg nu dat Trump nooit meer President mag worden.
  • Pol Wijnants

    9 maanden geleden
    Hij kan het mogelijk rekken, maar ik vrees er voor. En wees gerust dat de openbare aanklager nog pijlen op zijn boog heeft. Trump gaat voor de rest van zijn dagen "de doos" in.
  • Ives Ameel

    9 maanden geleden
    Hoe meer aanklachten hoe meer stemmen voor hem.