Volle zalen bij PKP DWNTWN, zaterdagtickets van Pukkelpop nu ook uitverkocht

Hasselt -

PKP DWNTWN mag bij de derde editie het etiket ‘downtown’ letterlijk opspelden. Door de voorspelde regen duikt het stedelijke luik van Pukkelpop naar binnen.

Dirk Jacobs

Ondergronds in Quartier Bleu werd de start gegeven in zomerse omstandigheden. De winnaars van de Nieuwe Lichting, ILA trapten af in een volgepakte en broeierige vrije winkelruimte vlakbij de ingang van de parkeergarages. Dat zorgde ervoor dat flink wat nieuwsgierige shoppers even hun neus kwamen binnen steken. ILA maakte er een leuke binnenkomer van.

Sons

Volop sfeer bij het optreden van Sons op PKP DWNTWN. Garagerock, uit het Waasland dan nog, bij de ingang van de stadsparking van Hasselt, het werd gesmaakt. Zo fel zelfs dat de in- en uitgang zelfs even anders georganiseerd moest worden door de grote drukte.

© Serge Minten

Na de flinke lap waarmee de Nederlandse rapper ADF Samski in Quartier Bleu de deur dichtgooiden, verplaatste PKP DWNTWN zich naar volkscafé Cambrinus op het Van Veldekeplein. Daar zorgden ISE en Sam De Nef voor leuke concertjes waar zowel binnen in de gelagzaal als buiten op het terras kon naar geluisterd worden.

De echte feestbeesten krijgen ook hun kans. Eerst in Z33 waar Michael Midnight, Kwijt Trek System en Faisal van jetje geven. Na middernacht zijn er nog afterparty’s in Café Café en De Serre.

Pukkelpop ook uitverkocht op zaterdag

Aandachtig toeschouwer bij PKP DWNTWN is uiteraard Pukkelpopbaas Chokri Mahassine. En die is bijzonder tevreden. “Geweldig wat hier in de garage gebeurt. Bovendien hebben we echt een akoestiek die we zelf nooit verwacht hadden. Dat het bij elk optreden bomvol loopt - er kunnen tot 600 mensen binnen - maakt het nog leuker. Heel blij en we hebben nog een hele avond voor ons.”

Nog een tweede reden die Chokri tot tevredenheid stemt: na vrijdag is ook de Pukkelpopzaterdag uitverkocht. “Fantastisch gewoon. We zitten helemaal op koers. Het regenweer? Onze wei ligt er stralend bij met echt een dikke groene graslaag. Nog een keer maaien en dat is in orde.”

© Serge Minten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer