© BELGA

KV Mechelen verliest eerste thuismatch met 0-1 van KAA Gent, Schoofs mist penalty in slot

KV Mechelen heeft in zijn eerste wedstrijd Achter De Kazerne geen punten kunnen pakken. De Kakkers verloren met 0-1 van KAA Gent na een ongelukkige owngoal van Lavalee. In zijn 200ste partij voor KV Mechelen miste Rob Schoofs in het absolute slot een strafschop. En zo blijft KV Mechelen achter met 1 op 6.

Mats Somers

LEES OOK. ONS OORDEEL. Drie antihelden bij Malinwa, met cruciale Coucke en sterke Storm

Voor de eerste aftrap van het seizoen in het AFAS Stadion deed ex-speler Lucas Bijker, zoals aangekondigd, nog een ererondje met een bijhorende ‘ad fundum’ voor het sfeervak van Malinwa. Het contract van de linksachter werd niet verlengd. Na vijf jaar KV Mechelen is de Nederlander nog steeds op zoek naar een nieuwe club. Rob Schoofs had dan weer een nieuwe mijlpaal te vieren. De kapitein was toe aan zijn 200ste match in een shirt van KV Mechelen en dat uitgerekend tegen zijn ex-ploeg KAA Gent.

Naar de wedstrijd zelf dan. Beide teams toonden zich in de openingsfase eerder afwachtend. Na 10 minuten kon KV Mechelen z’n neus een eerste keer aan het venster steken via Storm. Vanop zijn geliefkoosde linkerflank sneed hij naar binnen, maar het schot richting de korte hoek was te licht om doelman Roef te verrassen. Gent antwoordde nagenoeg onmiddellijk via een al even ongevaarlijk puntertje van aanvoerder Sven Kums.

© Isosport

LEES OOK. COMMENTAAR. “De wereld had er na twee speeldagen al helemaal anders kunnen uitzien voor KV Mechelen”

Gent meest dreigende ploeg

De twee elftallen hielden elkaar goed in evenwicht, maar Gent geraakte wel makkelijker aan kansen. De eerste grote opportuniteit was dan ook voor de Buffalo’s: De Sart trapte van dichtbij pal op Coucke, na een goeie kopbalpas van Watanabe.

Gent bleef de meest dreigende ploeg en vlak voor de pauze kon Hong nog een lange bal tot bij Cuypers koppen, maar de voormalige spits van de thuisploeg lobde de botsende bal over doel.

Ook na de pauze zagen we hetzelfde wedstrijdbeeld. Gent bleef actief opzoek gaan naar de openingstreffer. Kums kapte zich goed vrij rond de zestien van Mechelen en stuurde nadien Cuypers richting de achterlijn. Het nummer 11 van Gent probeerde Hjulsager te bereiken voor doel. Foulon probeerde te verhinderen dat Hjulsager kon scoren, maar trapte daarbij de bal tegen Lavalee, die de bal ongelukkig in doel verlengde. Zo stond het na 55 minuten 0-1 via een owngoal van de centrale verdediger. Mechelen antwoordde vijf minuten later. Mrabti kopte tot bij Lauberbach die ook op doel trapte, maar Roef bracht goed redding. Leforge floot nadien ook wel voor een duwfout van de Mechelse spits.

LEES OOK. REACTIES. Defour: “Dit zijn leermomenten voor ons”, Walsh weer helemaal fit: “Jammer genoeg is het algemene gevoel niet positief

© Isosport

Strafschop gemist

Defour besloot dan maar om wat vers geweld van de bank in de strijd te gooien. Malede, Walsh en Hairemans kregen nog een half uur om de match te doen kantelen. KV Mechelen ontwikkelde nu wel meer druk, maar de kansen bleven uit. Walsh kwam er in de slotfase nog wel heel dichtbij en ook Malede raakte in de toegevoegde tijd het doelhout nog.

In het absolute slot kregen we nog drama Achter De Kazerne. KV Mechelen kreeg een penalty na een overtreding van Torunarigha op Malede. Kapitein Schoofs zette zich achter de elfmeterbal, maar Roef bracht knap redding. Gent trok zo de driepunter over de streep na een heel spannende slotfase.

Defour en co verliezen dus hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen en blijven achter met 1 op 6. Zijn 200e wedstrijd zal Schoofs ongetwijfeld snel willen vergeten.

© BELGA

    MEER OVER KV Mechelen