Elk kind dat in juli recht had op het Groeipakket, heeft recht op de schoolbonus.
Volledig scherm
Elk kind dat in juli recht had op het Groeipakket, heeft recht op de schoolbonus. © Getty Images/Maskot

Binnenkort ontvang je de schoolbonus: welk bedrag mag je verwachten?

Volgende week ontvangen veel ouders de schoolbonus – de vroegere schoolpremie – bovenop het basisbedrag van het Groeipakket, de vroegere kinderbijslag. De schoolbonus is een jaarlijks extraatje van de Vlaamse overheid dat je automatisch krijgt als ondersteuning in de opvoeding van je kind(eren). Elk kind dat in juli recht had op het Groeipakket, heeft recht op de schoolbonus – dus ook baby’s en peuters. Hoeveel extra zal er op je rekening verschijnen?

  1. 4 op 10 Belgen heeft niet voldoende financiële buffer. Vermogensbeheerder vertelt hoeveel spaargeld je minstens nodig hebt
    PREMIUM

    4 op 10 Belgen heeft niet voldoende financiële buffer. Vermogens­be­heer­der vertelt hoeveel spaargeld je minstens nodig hebt

    De Belg staat erom bekend een fervent spaarder te zijn. Toch is dat niet voor iedereen evident. Zo blijkt uit onderzoek van Argenta dat 4 op 10 Belgen geen financiële buffer van zes maandlonen voor onvoorziene uitgaven heeft. Maar is dat nodig? Vermogensbeheerder Stijn Derynck legt uit hoe je jouw ideale financiële buffer berekent én hoe je je best beschermt als je écht niet veel spaargeld hebt: “Definieer voor jezelf waarvoor die buffer moet dienen.”
  2. EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteunen”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteu­nen”

    Geruime tijd had hij andere kopzorgen - een pandemie, energiecrisis en de inflatie - maar nu maakt Michel Doukeris (51) zich op voor de moeder aller sportzomers, waarin de biermerken van AB InBev in het zog van atleten mee in de spotlights staan. In een exclusief gesprek vertelt de Braziliaanse CEO van ’s werelds grootste bierbrouwer over de Belgische roots van zijn bedrijf, de groeiende populariteit van alcoholvrij bier en waarom overheden niet aan de zijlijn mogen toekijken wanneer cafés massaal de deuren sluiten. “Waar zullen onze zestienjarigen anders hun eerste job vinden om wat geld te verdienen?”