2000 Raymond Boyd

DJ Casper, man achter de "Cha-Cha Slide", is overleden

De Amerikaanse artiest DJ Casper, bedenker van de succesvolle danshit "Cha-Cha Slide", is overleden aan de gevolgen van nier- en leverkanker. Hij werd 58.

Het begon als een liedje voor in de aerobicslessen van zijn neef die fitnessinstructeur was. Al snel werd het een wereldwijde hit en kende iedereen de danspasjes van de "Cha-Cha Slide": Right foot, let's stomp. Left foot, let's stomp. Cha cha real smooth.

DJ Casper, geboren als Willie Perry Jr., nam het nummer op in 1998. Twee jaar later bracht hij het uit onder de naam "Mr C the Slide Man", met een bijhorende linedance-choreografie. 

BEKIJK - De "Cha-Cha Slide" in de straten van Chicago

Het nummer had wel even de tijd nodig om uit te groeien tot een megahit. In de Verenigde Staten hing het enige tijd onderaan de hitlijsten, maar enkele jaren werd de "Cha-Cha Slide" in het Verenigd Koninkrijk de zomerhit van 2004.

In de Ultratop in Vlaanderen haalde het meerdere jaren de tweede plek. Uiteindelijk werd de act vaste kost op schoolfeesten, trouwfeesten en in fitnesscentra. 

Gezondheidsproblemen

In 2016 werd DJ Casper gediagnosticeerd met nier- en leverkanker. In 2019 zei hij in remissie te zijn, maar de ziekte kwam toch terug. DJ Casper overleed eraan op 58-jarige leeftijd. 

Hij had in zijn leven al meermaals te kampen met gezondheidsproblemen. Op zijn 22e had hij een aneurysma in zijn hersenen. Ook moest hij zich laten opereren aan zijn ogen omdat zijn netvliezen waren losgekomen.

Meest gelezen