Cannabisbedrijf koopt acht biermerken van AB InBev

De aandelenkoers van Tilray schoot dinsdag ruim 35 procent de hoogte in na het bericht dat de cannabisproducent acht biermerken van de biergigant AB InBev koopt. Het bedrijf legt daarvoor 85 miljoen dollar op tafel.

In het nieuws: Tilray koopt acht ambachtelijke biermerken van Anheuser-Busch, de Amerikaanse dochter van de Belgisch-Braziliaanse biergigant AB InBev.

  • Het gaat om de merken Shock Top, Breckenridge Brewery, Blue Point Brewing Company, 10 Barrel Brewing Company, Redhook Brewery, Widmer Brothers Brewing, Square Mile Cider Company en HiBall Energy.
    • Tilray neemt zowel de brouwerijen zelf als de werknemers en de cafés geassocieerd met de merken over.
  • In totaal betaalt Tilray 85 miljoen dollar voor de biermerken. De transactie gebeurt volledig in cash. De gekochte bieren zijn goed voor een jaaromzet van 180 miljoen dollar.
  • “Deze bier- en drankmerken kunnen rekenen op loyale consumenten. Voorts zorgen ze voor verdere diversificatie van Tilray’s groeiende Amerikaanse segment van alcoholische dranken”, laat het cannabisbedrijf weten.
    • Tilray heeft al een resem bier- en drankmerken in zijn portfolio: SweetWater Brewing Company, Montauk Brewing Company, Alpine Beer Company en Green Flash Brewing Company. De cannabisproducent is ook eigenaar van Breckenridge Distillery en Happy Flower CBD.
  • De deal zal naar verwachting worden afgerond tegen september.

Aandeel krijgt een boost

Impact: Beleggers reageerden dinsdag alvast laaiend enthousiast op het nieuws.

  • De aandelenkoers van Tilray schoot 36 procent de hoogte in.
  • De koersstijging is welgekomen voor Tilray, want sinds het einde van de cannabishype in 2018 en 2019 is de beurswaarde van het bedrijf ineengestort. Op het hoogtepunt ging één aandeel over de toonbank voor meer dan 200 dollar. De koers was op het dieptepunt eerder dit jaar gezakt tot iets meer dan 1,5 dollar. Na de hausse van dinsdag bedraagt de aandelenkoers 3,02 dollar.

(evb)

Meer