Hilde De Windt

Politie Gent waakzaam voor mogelijke overlast door Poolse voetbalsupporters

KAA Gent speelt woensdagavond een Europese wedstrijd tegen Pogoń Szczecin uit Polen. De fans van die voetbalclub hebben geen al te beste reputatie. De politie in Gent krijgt hulp van de naburige politiezones en van  Poolse agenten. KAA Gent plaatst wegwijzers om de meegereisde supporters in hun eigen taal te informeren.

KAA Gent speelt woensdagavond tegen het Poolse Pogoń Szczecin in de Conference League. Er reizen ook veel supporters mee die geen al te beste reputatie hebben. Vorig jaar waren er problemen met Poolse relschoppers bij een wedstrijd in Denemarken. De Gentse politie is goed voorbereid. "Bij elke Europese wedstrijd wordt een risicoanalyse gemaakt. Het is anders dan de nationale competitie. De federale politie, een helikopter en de naburige politiekorpsen gaan een handje toesteken", vertelt woordvoerder Dirk De Sutter.

"De Poolse club heeft een kwalijke reputatie bij uitwedstrijden. Dat nemen we dus mee in de analyse. Er reizen collega's uit Polen mee. We zetten ook agenten in van hier die de taal spreken, om alles in goede banen te leiden. We kennen die supporters niet goed, dus we  willen zo goed mogelijk voorbereid zijn. Bij de vorige Europese wedstrijd, tegen het Engelse West Ham United, werd eenzelfde risicoanalyse gemaakt. Op basis daarvan zetten we dan de juiste middelen in", besluit De Sutter.

Meest gelezen