Nomi kleedt zich altijd in het roze.© Jan Van der Perre

Nomi (23) gaat volledig in het roze door het leven: “Je zou kunnen zeggen dat ik in een Barbie-droomhuis leef”

Antwerpen -

Barbiefans trekken voor de gelegenheid massaal in het roze uitgedost richting de cinemazaal. Maar Antwerps model, actrice en studente sociaal-economische wetenschappen Nomi Wynen (23) ging altijd al roze door het leven. “Het dragen van sombere kleuren maakt mij triest.”

Tess Jacobs

“Ik draag al roze voor zover ik me kan herinneren”, zegt Nomi Wynen (23). “Die kleur brengt me terug naar mijn kindertijd en maakt me blij.” En dat steekt ook haar omgeving aan, meent de studente sociaal-economische wetenschappen. “Ik krijg vaak de reactie dat mensen gelukkig worden door mij te zien. Velen zijn er zelfs benieuwd naar in welke roze outfit ik die dag zal komen opdraven (lacht).”

DISCUSSIEER MEE. Wat vind jij van de nieuwe hype rond ‘Barbie’?

Soms moet Nomi ook tegen negatieve reacties opboksen. “Al is dat de laatste tijd minder zo, ik zoek bewust plekken op waar ik mezelf kan zijn”, klinkt het. “Mijn familie heeft zich wel een tijdje zorgen gemaakt, omdat ze dachten dat het om een obsessie ging.”

Toen de Antwerpse aan het middelbaar begon, moest haar lievelingskleur even wijken. “Aan het einde van de lagere school droeg ik alleen nog zwarte kleren. Dat kwam vooral uit rebellie. Roze straalt veel vrouwelijkheid uit en dat is niet per se iets waar ik voor sta”, klinkt het. “Maar toen ik alleen nog een uniform met zwarte, witte en donkerblauwe kleren aan mocht, greep ik in mijn vrije tijd al snel weer naar mijn roze kleerkast. Het dragen van sombere kleuren maakt mij triest.”

LEES OOK. Succesfilm Barbie doet ook verkoop van Barbie-producten pieken: “50% meer dan normaal”

Van kindsbeen af koos Nomi altijd al voor roze outfits.© rr

Ook bij Nomi thuis wint het roze aan territorium. “Sinds ik samenwoon met mijn vriendin is mijn huis aanzienlijk minder roze dan voordien. Al zijn de muren wel roze geschilderd (lacht). Het is op het kleurenpallet afgaand in elk geval duidelijk waar mijn spullen liggen. Je zou kunnen zeggen dat ik in een Barbie dreamhouse leef.”

De film heeft ook Nomi weten te bekoren. “Aan het einde van Barbie heb ik heel hard gehuild, al was er minder diversiteit in de film aanwezig dan ik had gehoopt. Ik vond hem esthetisch vooral heel leuk, for obvious reaons.”

Of ze haar roze kleren ooit zal inruilen voor andere kleuren? “Dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ik denk dat ik nooit over roze heen zal geraken. In een andere kleur zou ik mezelf niet meer herkennen.”

LEES OOK. De vrouw die de bioscoopkassa’s laat ontploffen: “Ik kan niet geloven dat ik dit mag doen”

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht