Moeder en vermist kind worden verenigd op het strand. Een enorm emotioneel moment dat door andere strandgangers op applaus onthaald wordt.© mph

Jongen (9) met beperking na 2 uur levend en wel teruggevonden: mama en zoon krijgen applaus wanneer ze elkaar in de armen vallen

Bredene -

Met man en macht werd donderdagmiddag in Bredene gezocht naar een Duitse jongen die twee uur eerder vermist was geraakt. De jongen werd uiteindelijk levend en wel aangetroffen door een koppel op het strand van De Haan. Mama en zoon vielen elkaar op het strand in de armen en dat moment werd op applaus onthaald door de andere strandgangers.

Jeffrey Roos

De brandweer, de strandreddingsdiensten, de NH-90 helikopter, de scheepvaartpolitie en de lokale politie waren donderdagmiddag op zoek naar een Duitse jongen. Kort daarvoor werd de procedure drenkeling opgestart nadat zijn ouders alarm hadden geslagen. De jongen werd het laatst gezien op het strand ter hoogte van Reddingspost 6, vlak bij het Bredense naakstrand. Er werd gezocht met reddingsboten, een helikopter, een drone, een jetski en te voet.

De jongen heeft een beperking en is moeilijk aanspreekbaar. “Uiteindelijk werd hij aangetroffen door een koppel dat op het strand zat in De Haan”, zegt commissaris Dennis Goes, politiewoordvoerder bij politiezone Bredene/De Haan. “Vermoedelijk is de jongen het afgestapt langs het strand. Die mensen voelden echter aan dat er iets niet pluis was en brachten d ejongen naar de dichtstbijzijnde reddingspost. Wat uiteraard altijd de beste beslissing is. De jongen is in goede gezondheid.”

Het 9-jarige jongetje valt in de armen van zijn mama.© mph

© mph

De hulpdiensten gingen massaal op zoek naar de jongen.© Jeffrey Roos

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER