Jopix

IN BEELD - Moshpits, monsterachtige maskers en de zwartste outfits: Alcatraz Metal Festival gestart

In Kortrijk is de eerste dag van hardrock- en metalfestival Alcatraz volop aan de gang. Het festival verwacht deze editie 45.000 festivalgangers. "Voor deze vijftiende editie gaan we weer een trapje hoger", zegt organisator Bernard De Riemacker. Van moshpits tot angstaanjagende maskers: bekijk hier enkele sfeerbeelden.

Donderdagavond ging het festival al van start met een preparty met enkele tributebands. Vrijdag opende de Zweedse metalband Eleine het festival dan officieel op de Prison Stage. (Het festival haalde de inspiratie voor zijn naam bij het gelijknamige Amerikaanse eiland Alcatraz, dat jarenlang dienst deed als zwaarbeveiligde gevangenis, red.) “Prepare to tread the prison floor at Alcatraz Open Air 2023: drie dagen van Metalgekte, plezier en krankzinnigheid”, klinkt het veelbelovend op sociale media.

BEKIJK - Deze middag gingen de deuren van Alcatraz Festival 2023 open:

En die Metalgekte laten festivalgangers zich welgevallen. Zwarte outfits worden uit de kast gehaald - net als de meest monsterachtige maskers - en de moshpits worden op gang getrapt. Alcatraz Open Air is het tweede grootste festival in zijn genre, na Graspop Metal Meeting.

"Voor de vijftiende editie gaan we weer een trapje hoger", zegt organisator Bernard De Riemacker. Alcatraz lokte vorig jaar nog 32.000 bezoekers naar De Lange Munte in Kortrijk. Voor dit jubileumjaar worden er 45.000 festivalgangers verwacht. 

BEKIJK - Maskers, moshpits en opvallende outfits op dag 1 van Alcatraz Festival:

Later vandaag speelden namen als Mad Sin, Dismember en Agnostic Front. De Duitse powermetalband Powerwolf mag het hoofdpodium op de eerste avond afsluiten. Organisator De Riemacker kijkt later dit weekend nog uit naar het optreden van Electric Callboy op zondagavond: "De band spreekt een breed publiek aan en dat zal ongetwijfeld zorgen voor pakken sfeer", klinkt het.

BEKIJK -  Deze artiesten waren erbij op dag 1:

Het festival loopt nog tot en met zondag. Wie nog geen tickets heeft, kan er nog kopen op het festival zelf.

Meest gelezen