Twee auto’s uitgebrand op parking van winkel in Poperinge

Op de parking van een winkel in Poperinge, in West-Vlaanderen zijn vanmiddag twee wagens volledig uitgebrand. Bij aankomst van de hulpdiensten stonden beide voertuigen al in lichterlaaie. Er vielen geen gewonden.

De brand werd om 15.40 uur opgemerkt door een klant die net de winkel in de Europalaan in Poperinge zou binnengaan. Die klant merkte opeens een geknetter op en zag vervolgens hoe er vlammen en rook van onder de motorkap rechts vooraan van een geparkeerde wagen kwamen. 

De klant belde meteen de hulpdiensten op en snelde de winkel binnen. In de zaak werd meteen afgeroepen dat er een autobrand was en de eigenaar van een Volvo die dichtbij de eerste wagen geparkeerd stond best zijn voertuig snel verzette. Het was op dat moment echter al te laat.

Volledig uitgebrand

"Bij onze aankomst stonden de twee wagens al volledig in lichterlaaie", zegt Pieter Ooghe van de brandweer van Ieper die samen met post Poperinge ter plaatse snelde. 

"Het vuur van de eerste grijze wagen was door de wind al overgeslagen op de tweede auto. Dat betrof een Volvo met een hybride motor waardoor die bluswerken iets langer in beslag namen omwille van de aanwezigheid van de kleine batterij in de wagen. Maar anders dan bij een elektrische wagen kan ook zo'n model vlot geblust worden."

Tijdens de bluswerken werd de parking van de winkel afgesloten voor alle bezoekers, maar de winkel zelf kon openblijven. De eigenaars van de auto, die in de winkel waren, kregen info van de hulpdiensten en reageerden aangeslagen. Zij moesten op zoek naar een oplossing.

De politie Arro Ieper deed ter plaatse de nodige vaststellingen. Alles wijst op een accidentele oorzaak. 

Meest gelezen