Sylvia wandelde samen met haar zoon en dochter over de eindstreep van de Dodentocht.© jhs

15 jaar geleden doodde ex haar kinderen, nu wandelt Sylvia (43) Dodentocht uit als ultiem eerbetoon: “Opgewacht worden aan de finish maakte heel wat los”

Sint-Pauwels -

Met tranen in de ogen wandelde Sylvia Voorspools (43) uit Sint-Pauwels zaterdagavond over de eindstreep van de Dodentocht in Bornem. Sylvia wandelde de tocht als ultiem eerbetoon aan haar kinderen Sebastiaan (3) en Hannelore (6) die precies vijftien jaar geleden werden gedood door haar ex-man die daarna zelfmoord pleegde. “Samen met hun voormalige klasgenootjes de finish bereiken, maakte heel wat emoties los.”

Yannick Joos

Precies vijftien jaar nadat haar voormalige partner haar twee kinderen Sebastiaan (3) en Hannelore (6) om het leven bracht, heeft Sylvia de dodentocht tot een goed einde gebracht. Samen met enkele voormalige klasgenootjes van haar kinderen en collega’s wilde ze de 100 kilometer wandelen om haar kinderen te eren.

“Zowel op emotioneel als fysiek vlak was het enorm zwaar”, vertelt Sylvia. “Het slechte weer van vrijdagnacht hakte er behoorlijk in, waardoor een deel van de groep jammer genoeg noodgedwongen moest afhaken. Voorbij halfweg de tocht liep ik een aantal kilometers alleen en heb ik wel wat moeilijke momenten gehad. De gedachten aan Sebastiaan en Hannelore gaven me de kracht om door te zetten.”

LEES OOK. Vijftien jaar na de moord op haar kinderen plant Sylvia mooi eerbetoon: “Het wordt intens, maar het gaat mij veel deugd doen”

Sylvia (midden) wandelde de tocht met voormalige klasgenootjes van haar kinderen en collega’s.© if

Vlak voor het einde van de 100 kilometer werd Sylvia opgewacht door haar zoon en dochter (Sylvia kreeg nog twee kinderen, red.) en enkele van de klasgenootjes. “Dat was een moeilijk, maar tegelijk mooi moment”, vertelt Sylvia.

“Er stonden heel wat vrienden me op te wachten en dat maakte heel wat emoties los. De uitputtingsslag en blaren waren het allemaal waard. Ik ben enorm dankbaar dat we samen de eindstreep konden halen.”

Sebastiaan en Hannelore werden vijftien jaar geleden om het leven gebracht.© rr

Goed doel

Sylvia was niet aan haar proefstuk toe en wandelde de tocht eerder al drie keer uit. Vijftien jaar na die tragische avond in juli, werd deze editie echter een ultiem eerbetoon aan Sebastiaan en Hannelore. De groep wandelde daarnaast ook ten voordele van de vzw Ouders van een Vermoord Kind.

“De steun die ik doorheen de jaren van de organisatie heb gekregen is onvoorwaardelijk geweest”, aldus Sylvia. “De teller stond voor de tocht al op een mooie 4.000 euro. Zondagavond komt onze groep waarmee we gewandeld hebben nog eens samen om Sebastiaan en Hannelore te herdenken.”

De crowdfunding Stappen voor Hannelore en Sebastiaan is nog steeds actief. Meer info via de Facebookpagina

© JHS

© if

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen