© HBvL

Nabestaanden van crash waarin ook Limburgs koppel omkwam, eisen 15 miljoen

De dood van de 22-jarige Anouk van Putten uit Heerlen krijgt een juridische nasleep met een schadeclaim van 15 miljoen dollar als inzet. Die hebben alle nabestaanden van overleden familieleden uit Chili, Spanje, België en Nederland ingediend. De Nederlandse Anouk overleed twee jaar geleden in de Dominicaanse Republiek, net als haar vriend Kim Plas (35) uit Neerpelt.

De Limburger

Anouk van Putten uit Heerlen verongelukte op 20 april 2015 bij een crash van een eenmotorig vliegtuigje in het Midden- Amerikaanse land. Het hotel dat verantwoordelijk was voor de vliegtrip heeft ernstig verwijtbaar gehandeld, vinden haar ouders, die mee een proces zijn gestart. “Het was geen ongeluk, geen menselijke fout. Dit is gewoon een zwaar misdrijf”, zegt haar vader Kees van Putten.

Anouk was in 2015 samen met haar vriend Kim twee weken op vakantie in de Dominicaanse Republiek. Het is de eerste reis die de twee samen maken. Ze hebben elkaar een paar maanden eerder leren kennen in het Limburgse paardenwereldje, een wederzijdse passie.

Bezoek aan onbewoond eiland

Bij aankomst in het resort boekt het stel alvast een trip bij een reisorganisatie die in dienst staat van het hotel. Samen met een groep andere toeristen zullen ze twee dagen later met kleine vliegtuigjes naar een paradijselijk onbewoond eiland verderop in zee worden gevlogen om daar de dag door te brengen. Maar het toestel waar Anouk in zit, een eenmotorige Piper PA-32 Cherokee uit 1969, is die ochtend nog niet goed en wel opgestegen of de motor begeeft het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer