Gevecht van de eeuw blijkt storm in glas water: Musk trekt zich terug, zegt Zuckerberg

De spanningen tussen Meta-oprichter Mark Zuckerberg en Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk liepen de voorbije weken hoog op. Het leek er even zelfs op dat de twee het met elkaar zouden uitvechten in de ring. Maar Zuckerberg heeft genoeg van het wachten.

Het laatste hoofdstuk? Terwijl de twee socialemediamagnaten al bijna twee maanden serieus leken te overwegen om het met elkaar uit te vechten in een octagon, lijkt alles nu in het water te vallen. Volgens de CEO van Meta (39 jaar, blauwe band in jiu-jitsu) is alles de schuld van Musk (52 jaar en niet in optimale conditie), die weigert de zaak serieus te nemen, terwijl hijzelf klaar is om de strijd aan te gaan. Hij heeft zondag aangekondigd dat het gevecht waarschijnlijk nooit zal plaatsvinden.

“Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat Elon niet serieus is en dat het tijd is om verder te gaan. Ik heb een echte datum aangeboden. Dana White (voorzitter van de Ultimate Fighting Championship, red.) bood aan om er een echte wedstrijd voor het goede doel van te maken. Elon wil geen datum bevestigen, zegt dan dat hij geopereerd moet worden en vraagt nu om in plaats daarvan een oefenronde in mijn achtertuin te doen. Als Elon ooit serieus wordt over een echte datum en een officieel evenement, weet hij me te bereiken. Anders is het tijd om verder te gaan. Ik ga me richten op wedstrijden met mensen die de sport serieus nemen.”

Mark Zuckerberg op zijn sociale media-platform Threads.

Musk heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de opmerkingen van Zuckerberg, en een woordvoerder van X kon niet onmiddellijk worden bereikt.

Colosseum

Vorige week was er nog sprake van gesprekken met het Italiaanse ministerie van Cultuur om een evenement te organiseren “op een historische locatie”. Van daar tot het idee van het Colosseum was slechts een kleine stap, maar blijkbaar was Rome niet de enige stad die werd overwogen. Het gevecht zou gelijktijdig worden uitgezonden op X (voordien Twitter) en op de netwerken van de Meta-groep.

Het lijkt er echter op dat dit allemaal in het water valt. Dat terwijl Musk nog maar een paar dagen geleden beweerde op het werk te trainen. Een ware MMA-isatie (Mixed Martial Arts) van het techwereldje, met vechters die elkaar maandenlang uitdagen en beledigen om het grote publiek op te winden.

Hoewel we verwachtten dat het eerder een in scène gezette ontmoeting zou zijn in de stijl van het worstelen, hadden we dit toch graag gezien.

(as/evb)
Meer