Jacques Julien

Dronken duo brengt nacht door in Eiffeltoren

Twee Amerikaanse toeristen hebben maandagnacht doorgebracht op de Eiffeltoren. Ze werden vroeg in de ochtend slapend aangetroffen tijdens een ronde van de veiligheidsagenten. Het duo vormde geen bedreiging, ze waren dronken op een niet toegankelijke tussenverdieping van de Eiffeltoren geklommen.

Een nachtje onder de sterren, maar dan extra speciaal. Dat hebben twee Amerikaanse mannen achter de rug, want ze hebben een nacht doorgebracht op de Eiffeltoren. Ze werden maandagochtend voor de opening van de Eiffeltoren – om 9 uur – aangetroffen door de beveiligers van de uitbaters van de Eiffeltoren.

De twee mannen waren duidelijk beschonken en waren in slaap gevallen tussen de tweede en derde verdieping van de toren, op een plek die niet toegankelijk is voor het publiek. Ze vormden op het eerste gezicht geen bedreiging, volgens Sete, de beheersmaatschappij van de Eiffeltoren.  

De Amerikanen kochten zondag rond 22.40 uur een ticket en kropen over een afsluiting bij het afdalen van de trappen. De brandweer heeft het duo in veiligheid gebracht. Ze werden nadien meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Sete is van plan deze week een klacht in te dienen.  

Ze mochten even later beschikken, want er was geen schade aan de Eiffeltoren en de overtreding van het betreden van een historische of culturele locatie werd geseponeerd. De Eiffeltoren ging wel pas een uur later dan gewoonlijk open, om 10 uur.  

Eerder ook al valse bomalarmen

Zaterdag werd het Franse monument al twee keer geëvacueerd vanwege valse bomalarmen. Maandag kregen drie politiecommissariaten een brief waarin opnieuw melding werd gemaakt van bommen in de Eiffeltoren, maar Sete ging op advies van de politie niet over tot een evacuatie.

Meest gelezen