© VDT / rr

Autobestuurder overleden na aanrijding met trein in Landen, treinverkeer hervat

Bij een aanrijding tussen een trein en een auto in Neerwinden, een deelgemeente van Landen, is dinsdagavond een 59-jarige man om het leven gekomen. Dat bevestigt de lokale politie.

jvh
Bron: BELGA, VRT NWS

Het ongeval vond dinsdagavond omstreeks 23.45 uur plaats aan een spooroverweg in de Ezemaalstraat in Neerwinden: een trein botste er op een auto die stilstond op de overweg. De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. “De auto stond stil op het spoor”, aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. “Of die daar in panne gevallen of vastgereden is, zal het onderzoek nog moeten uitwijzen. De treinbestuurder heeft nog een noodstop proberen uit te voeren, maar een botsing was niet te vermijden.”

© rr

De trein sleurde de wagen nog enkele honderden meters mee. De autobestuurder kwam daarbij om het leven, het gaat om een man van 59. Politie en parket onderzoeken de omstandigheden van het ongeval. Volgens Infrabel werkte de overweginstallatie normaal. De ongeveer 80 reizigers van de trein werden geëvacueerd met bussen.

(Lees verder onder de foto’s)

© rr

© rr

Treinverkeer tijdlang onderbroken

Het treinverkeer op de lijn Leuven-Landen was een tijdlang volledig onderbroken, maar werd woensdagochtend deels hervat. Het wrak van de aangereden wagen is intussen verwijderd, maar de betrokken trein blokkeert wel nog het spoor in één richting. In de andere richting kunnen wel treinen rijden, die van de lijn Luik-Quiévrain. “Dat kan in beide richtingen”, aldus Petit. “Afwisselend zullen de treinen over het ene spoor gaan. Om files te vermijden worden de andere lijnen nog niet op het spoor toegelaten”, aldus Petit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De stilstaande trein blijkt ook niet op eigen kracht verder te kunnen, meldt Infrabel nog. “Er moet een extra voertuig aangebracht worden, dat de trein zal wegslepen”, besluit de woordvoerder. Wanneer het treinverkeer volledig kan hervatten, is nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer