© PN / Instagram

Ook deze atlete probeerde prins Albert van Monaco het hof te maken

Prinses Charlene van Monaco (39) is een voormalig zwemster met Zuid-Afrikaanse roots, maar ze is niet de enige sportvrouw die het hart van prins Albert (59) kon veroveren. Ook de Australische hordeloopster Jana Pittman, nu 34, had in 2000 enkele dates met de royal en het ging er romantisch aan toe. Dat onthult ze in een nieuw boek.

vwh

Toen Jana achttien was, bracht ze een bezoekje aan Monaco en ontmoette ze prins Albert, die op dat moment 43 jaar was. Dat staat te lezen in haar autobiografie ‘Just Another Hurdle’. De vrouw, nu mama van drie kinderen, vertelt hoe het tot een eerste date kwam en wat er allemaal tussen hen gebeurde.

Ze was uitgenodigd op een gala voor getalenteerde atleten, dat werd gepresenteerd door de prins, en won een prijs. Na het evenement volgde er een feestje in een populaire nachtclub in Monte Carlo. De prins was er ook en benaderde haar. Hij trakteerde Jana eerst op een drankje en vroeg haar vervolgens mee naar een stille zone om te praten.

Jana had naar eigen zeggen geen idee dat hij de prins van Monaco was, maar vond hem elegant gekleed en geeft toe dat ze voor zijn glimlach viel. De brunette schrijft dat Albert haar na het avondje een lift naar huis aanbood,waar ze op inging. “Hij hield me vast toen we de club verlieten en opende het portier van de auto voor me. Onderweg vond ik het fascinerend omdat hij iedereen begroette. Hij kende werkelijk iedereen.”

© Photo News

De volgende dag gingen de twee op date maar pas toen de secretaresse van prins Albert belde om het afspraakje te bevestigen, had Jana eindelijk door wie hij was. “Ik belde mijn moeder om te zeggen dat ik wellicht op date ging met de prins van Monaco”, schrijft ze. Dat afspraakje was een en al luxe: ze gingen onder meer naar een bar waar ze uren champagne dronken. Daarna gingen ze naar zijn vrijgezellenstulpje en kwam het tot een kus. “Hij was een voortreffelijk kusser”, geeft Jana toe. Het stel bracht de nacht samen door, maar sliep apart.

De volgende dag vloog de atlete alweer naar huis, maar had ze nog zes maanden contact met de prins. “Hij belde me regelmatig”, staat er. Maar het noodlot sloeg toe: de telefoon van Jana viel in het water en ze verloor al haar contacten. Ze probeerde ‘haar’ Albert nog te bereiken via het paleis, maar tevergeefs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer