De kraan viel op de slaapkamer van de kinderen
Volledig scherm
PREMIUM
De kraan viel op de slaapkamer van de kinderen © rv / AHK

"Dit had veel en veel erger kunnen aflopen": gezin reageert nadat kraan op kamer van slapende kinderen valt

Het gezin van de woning waar vanmorgen een bouwkraan is op gevallen in Bellegem, is gelukkig ongedeerd. “Maar het had inderdaad veel en veel erger kunnen zijn”, reageert vader Philippe Lawaisse. “De kraan is op de kamer van de kinderen gevallen.”

  1. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.
  2. Vrouw (24) veroorzaakt voor 26ste keer problemen op trein, nu bedreigt ze treinconducteur: “Ik weet je wel te vinden als je me een boete durft te geven”
    PREMIUM

    Vrouw (24) veroor­zaakt voor 26ste keer problemen op trein, nu bedreigt ze treincon­duc­teur: “Ik weet je wel te vinden als je me een boete durft te geven”

    “Als we het er nu over hebben, begin ik opnieuw te trillen van angst”, stelt een treinconducteur resoluut. De 24-jarige R.E. uit Izegem en haar vriendin weigerden om een treinticket aan te kopen voor hun ritje van Zottegem naar Kortrijk, maar daar bleef het niet bij. Nadat er eerst in de trein al een discussie met de treinbegeleider was ontstaan, ging de jonge vrouw op het perron in Kortrijk helemaal over de rooie. Zelf vermoedt ze dat het spuwen per ongeluk gebeurde. Opvallend: R.E. zou intussen nog 26 keer problemen hebben veroorzaakt op de trein.
    Kortrijk
  1. Bankkaartdief (20) laat slachtoffer naakt en bewusteloos op de vloer achter: “Waarom ik de hulpdiensten niet gebeld heb? Ik weet het niet”
    PREMIUM

    Bankkaart­dief (20) laat slachtof­fer naakt en bewuste­loos op de vloer achter: “Waarom ik de hulpdien­sten niet gebeld heb? Ik weet het niet”

    “Weet je, die kerel van het appartement naast de pitazaak? Ik heb die man vastgebonden, geslagen en heb zijn bankkaart meegenomen.” Die bizarre bekentenis deed E.O. (20) plots aan een agent. Een man met psychische problemen werd door de politie in Kortrijk bewusteloos en naakt teruggevonden op de vloer van zijn appartement. Ondertussen haalde de 20-jarige jongeman 2.385 euro af met de bankkaart van de man. Hij riskeert vandaag een celstraf van twee jaar... en irriteerde de rechter tijdens de vorige zitting ook op een andere manier.
    Kortrijk
  2. KIJK. Loungebar Moodis in Kortrijk is Vlaanderens beruchtste tafelschuimer te slim af: “Hij stond perplex toen ik dat vroeg”
    PREMIUM

    KIJK. Loungebar Moodis in Kortrijk is Vlaande­rens beruchtste tafelschui­mer te slim af: “Hij stond perplex toen ik dat vroeg”

    Vlaanderens bekendste Tafelschuimer Bart V. werd op woensdag 1 mei in Kortrijk even opgepakt nadat hij er in zeker tien horecazaken toesloeg. Weer een vrij man, dook hij zondagavond op in loungebar Moodis in de Wijngaardstraat in Kortrijk. Hij werd er echter herkend door cafébazin Luna Van Melckebeke van Oud Cortryck. Waarna de ook aanwezige tattoo-artiest Tattoo Mike kordaat ingreep en de tafelschuimer dan maar afdroop...
    Kortrijk