Kasteelmoord: André Gyselbrecht blijft in de cel

© BELGA

In de zaak van de kasteelmoord is de rechter niet ingegaan op de vraag van André Gyselbrecht. Hij had een verzoekschrift tot voorlopige invrijheidsstelling ingediend.

Stijn Saelens werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in het West-Vlaamse Wingene. Zijn schoonvader André Gyselbrecht wordt door de speurders gezien als de opdrachtgever voor de moord. De huisdokter uit Ruiselede beweert echter dat hij het slachtoffer alleen maar een lesje wilde leren. Saelens zou volgens Gyselbrecht incestueuze handelingen gesteld hebben bij zijn dochtertje.

André Gyselbrecht werd in de loop van het onderzoek twee keer vrijgelaten door de KI, maar zit sinds juni 2015 terug in de cel. Het is niet duidelijk waarom de verdediging nu pas om de voorwaardelijke vrijlating van André Gyselbrecht heeft gevraagd. Meester Johan Platteau en meester Filip D’Hont pleitten ruim een uur lang om hun cliënt vrij te krijgen in afwachting van zijn proces.

Het eigenlijke proces over de moord op Stijn Saelens start op dinsdag 2 mei met de getuigenverhoren. Op 4 mei zal Gyselbrecht zelf verhoord worden door de voorzitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen