Links: Mapi Leon, een van de speelsters die muiterij pleegden, rechts: Vilda na de zege tegen Nederland in de kwartfinales na verlengingen voorbijgelopen.
Volledig scherm
Links: Mapi Leon, een van de speelsters die muiterij pleegden, rechts: Vilda na de zege tegen Nederland in de kwartfinales na verlengingen voorbijgelopen. © rv

KIJK. Pijnlijk: Spaanse vrouwen staan in WK-finale maar lusten hun coach rauw en negeren hem straal na zege

En of de Spaanse vrouwen hun bondscoach het licht in de ogen niet eens gunnen. Op beelden na de zege tegen Oranje in de kwartfinale die nu viraal gaan, is te zien hoe de speelsters Jorge Vilda (42) één voor één straal negeren. Pijnlijk en tegelijk ook straf, want zondag speelt Spanje de WK-finale tegen Engeland. De kiem van de vete werd vorig jaar gelegd, toen maar liefst 15 speelsters zich tegen Vilda keerden omdat hij er volgens hen tactisch niets van bakte maar ook hun privacy niet respecteerde - de hotelkamers mochten zelfs niet op slot.

13 reacties

  • Leo Verbeek

    9 maanden geleden
    de tactiek : doelbewust verliezen 0 - 4 tegen 'was het' Korea (?) om in de volgende ronde niet tegen de sterkste tegenstander te moeten en nu de finale spelen, Tja.
  • Djono Waelput

    9 maanden geleden
    Maar zonder die omhoog gevallen vrouwen wel de finale halen dat noemen ze de puntjes op de i zetten
  • Jozef Vermeulen

    9 maanden geleden
    "Fysiek en emotioneel te uitputtend." Is dat een caféploeg of zijn het beroeps?
  • Theo Vanhoof

    9 maanden geleden
    Neem toch gewoon een vrouwelijke trainer.
  • Gerry Cle

    9 maanden geleden
    Onzin natuurlijk dat trainingen niet fysiek uitputtend mogen zijn. Dat de trainer tacktisch bekwaam is moet de voetbalbond beslissen. De klachten over slechte sfeer en schending van privacy lijken me wel gegrond. Vermits het niet een paar maar 15 speelsters zijn die het ontslag eisten moet er dringend gepraat worden tussen speelsters en trainer.