Topchef Sergio Herman stapt uit restaurants Pure C en AIRrepublic in Cadzand

Topchef Sergio Herman stapt na vijftien jaar uit zijn twee restaurants in het Nederlandse Cadzand. Dat meldt zijn restaurantorganisatie donderdagavond in een persbericht. Volgens Herman past de rol die hij binnen de zaken vervult, niet langer bij zijn persoonlijke ambitie.

mtm
Bron: BELGA

Het nieuws betekent dat er een einde komt aan de verhalen van Pure C en AIRrepublic in de Zeelandse kustplaats. Herman draagt de verantwoordelijkheid over aan het Strandhotel, een hotel in Cadzand met verschillende gastronomische restaurantconcepten. Over de nieuwe invulling van de zaken, is nog niets bekend.

Van twee naar nul sterren

Pure C verloor bij de uitreiking van de Michelinsterren in Nederland in april nog twee sterren en ging van twee naar nul sterren. Of dat een invloed heeft op de beslissing van Herman, is onduidelijk. Zelf zegt hij dat hij zichzelf “wil blijven inspireren”. “Na vijftien jaar voel ik dat ik mezelf dreig te herhalen. En dat zit niet in mijn Zeeuwse natuur. Met nog altijd die ultieme passie voor het koken heb ik ook andere wensen zoals meer tijd vrijmaken voor mijn familie, kinderen en vrienden, meer reizen en een sprong wagen in unieke internationale projecten zoals in Azië.”

LEES OOK. Sergio Herman reageert op verlies van twee Michelinsterren bij restaurant Pure C: “Onbegrijpelijk dat we ons opnieuw moeten presenteren”

“In Antwerpen blijf ik nadrukkelijk betrokken bij de restaurants Le Pristine en Blueness. Daar ontwikkel ik mijn hospitality-visie en blijven we met onze teams keihard werken om unieke ervaringen te creëren voor onze gasten. We zijn hier eigenlijk pas begonnen dus daagt deze opdracht me nog altijd heel erg uit”, gaat Herman verder.

De laatste service in Pure C vindt plaats op zaterdagavond 23 september 2023, die in AIRrepublic op zaterdagavond 30 maart 2024.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER