Arie Kievit

Sergio Herman stapt uit restaurants Pure C en AIRrepublic in Cadzand

Topchef Sergio Herman stapt na vijftien jaar uit zijn twee restaurants in Cadzand in Nederland. Dat meldt hij in een persbericht. Volgens Herman past de rol die hij binnen de zaken Pure C en AIRrepublic vervult, niet langer bij zijn persoonlijke ambitie.

Herman draagt de verantwoordelijkheid over aan het Strandhotel, een hotel in de Zeeuwse kustplaats met verschillende gastronomische restaurantconcepten. Over de nieuwe invulling van de zaken is nog niets bekend.

Pure C ging bij de uitreiking van de Michelinsterren in Nederland afgelopen april nog van twee naar nul sterren. Of dat een invloed heeft op de beslissing van Herman, is onduidelijk. Zelf zegt hij dat hij "zichzelf wil blijven inspireren".

"Na vijftien jaar voel ik dat ik mezelf dreig te herhalen. En dat zit niet in mijn Zeeuwse natuur. Met nog altijd die ultieme passie voor het koken heb ik ook andere wensen, zoals meer tijd vrijmaken voor mijn familie, kinderen en vrienden, meer reizen en een sprong wagen in internationale projecten zoals in Aziƫ."

"In Antwerpen blijf ik nadrukkelijk betrokken bij de restaurants Le Pristine en Blueness", aldus nog Herman. "Daar ontwikkel ik mijn hospitality-visie en blijven we met onze teams keihard werken om unieke ervaringen te creƫren voor onze gasten. We zijn hier eigenlijk pas begonnen, dus daagt deze opdracht me nog altijd heel erg uit."

De laatste service in Pure C vindt plaats op zaterdagavond 23 september 2023, die in AIRrepublic op zaterdagavond 30 maart 2024.

Meest gelezen